Robbie Williams en Nanny McPhee, een bijzondere combinatie

Schermafbeelding 2010-07-23 om 16.24.03Het Gelders Musical Ensemble gebruikt de grote hits van de Britse popster Robbie Williams voor een eigen musical over Nanny McPhee. Er zijn Nederlandstalige teksten geschreven op de nummers van Robbie Williams. De voorstelling toert vanaf komend voorjaar door het land. Klinkt ons als een bijzondere combinatie in de oren…
Nanny McPhee is een musical die gebaseerd is op de boeken over Nurse Matilda, en is geschreven door Renate Smoorenburg die eerder ook de musicals Oz, een nieuw avontuur!, Musical Madness, The Grinch, Popular de Musical en ‘t dak eraf! schreef. In de bioscoop verschenen al twee films over de nanny met Emma Thomson in de hoofdrol.

Nanny McPhee wordt wel eens vergeleken met Mary Poppins. Wat beide musicals gemeen hebben is het algemene thema: de magische kinderjuffrouw die in het begin van de voorstelling komt en voor het einde van de musical weer vertrekt, als haar werk gedaan is. Daarmee houd de vergelijking ook meteen op.
De kinderen uit Nanny McPhee zijn brutaal, ondeugend en halen aan het eind van de musical bijna net zo veel streken uit als aan het begin van de musical.
Omdat de kinderen elk een typetje neerzetten herkent het kinderpubliek zich vast en zeker in één van de personages. De musical zit vol actie, met kleurrijke kostuums en sprookjesachtige decors.

De muziek uit de musical is van popartiest Robbie Williams.  Op zijn bekendste nummers zijn nieuwe teksten geschreven met titels als “Lotte Soep”, “Zondagse kleren”, “Ruzie”, “ Stief-moeders zijn monsters”, etc. Nanny McPhee is vanaf 2011 te zien in de theaters. Voor meer info, kijk op de website.

Lees ook:Take That komt met eigen musical
Lees ook:Joseph Update: de nieuwe nummers zijn bekend
Lees ook:Nieuwe nummers Zorro’s bekend
Lees ook:Michelle Williams speelt in Cabaret op Broadway
Lees ook:Kinderaudities Mary Poppins & Ciske de Rat

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>