VSCD Oeuvreprijs voor Joop van den Ende

Donderdag 1 september 2011, tijdens het Nederlands Theater Festival werd musical- en theatericoon Joop van den Ende verrast met de VSCD-Oeuvreprijs.

Joop van den Ende was in de Stadsschouwburg Amsterdam om De Staat van het Theater uit te spreken, die traditioneel geldt als de opening van het Nederlands Theater Festival en het nieuwe theaterseizoen.
De focus van zijn toespraak lag op de bezuinigingen op cultuur. Hij zei daarover; “Het is erg, het is heel erg wat er gebeurt. […] Maar we staan er goed voor. Als u kunstenaar bent of verwant bent aan een kunstenaar, dan bent u uniek in de wereld. Wat een mens kan op een podium, dat zal altijd blijven bestaan, dat kan niet weggenomen worden door welke computer nerd dan ook”.

Na de Staat werd Joop van den Ende verrast met het nieuws dat hij de VSCD Oeuvreprijs 2011 krijgt toegekend voor zijn bijzondere bijdrage aan de podiumkunsten. De prijswinnaar heeft gedurende zijn carrière of tijd dat de organisatie werkzaam is een ontwikkeling doorgemaakt die gezichtsbepalend is geworden voor de podiumkunsten.

Het Nederlands Theater Festival duurt nog tot zondag 11 september. Dan wordt het festival afgesloten met het Gala van het Nederlands Theater.

Lees ook:Joop van den Ende ontvangt Duitse prijs
Lees ook:Joop van den Ende opent op Zuidas
Lees ook:50 Jaar Musicals in Nederland
Lees ook:Joop van den Ende Hamburger van het Jaar
Lees ook:Eredoctoraat Nyenrode voor Joop van den Ende

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>