Start repetities ‘Wicked’!


Vandaag starten dan eindelijk de langverwachte repetities voor Wicked. Onder andere met Willemijn Verkaik als Elphaba, de groene heks. En dat Willemijn Verkaik de rol van Elphaba gaat vertolken is toch wel bijzonder. Ze heeft de rol in Duitsland meerdere jaren gespeeld en werd verkozen tot de beste Elphaba ter wereld.

Voor Willemijn ligt er nu de uitdaging om de Nederlandse Elphaba zich eigen te maken. Volgens Willemijn; “ Na al die tijd dat ik haar in Duitsland heb gespeeld, lijkt ze wel een heel nieuw karakter voor me. Ik ben Elphaba helemaal opnieuw aan het ‘uitvinden’.  Bij onze oosterburen, waar ik in totaal ruim zes jaar heb gewoond en gewerkt, heb ik haar in grote steden als Stuttgart en Oberhausen gespeeld. In al die tijd is Elphaba een stukje van mij geworden. Nu ik haar teksten ook in het Nederlands moet leren, krijgt haar personage een heel nieuwe dimensie voor me. Op een of andere manier lijkt ze nog dichter bij me te zijn gekomen. Heel bijzonder om dit mee te maken.”

Dinsdag 13 september is de cast van Wicked, met onder anderen Chantal Janzen, Jim Bakkum, Willemijn Verkaik, Pamela Teves, Bill van Dijk, Christanne de Bruijn, Niels Jacobs en Jochem Feste Roozemond, gestart met de repetities in Dutch Studio’s Amsterdam. De gehele cast en creatives zijn voor het eerst bij elkaar en dat werd gevierd met het aansnijden van een “Wicked taart”.

Wicked gaat in Nederland op 6 november in première in het AFAS Circustheater in Den Haag.

Foto: Bibi Neuray

Lees ook:Willemijn Verkaik in Duitse MAMMA MIA!
Lees ook:1000 keer Wicked voor Willemijn Verkaik
Lees ook:Willemijn Verkaik naar Broadway
Lees ook:Willemijn Verkaik wint Best West End Debut Award
Lees ook:Willemijn Verkaik is ‘Wicked Personality 2011′ geworden

1 Reacties // Reageer

One thought on “Start repetities ‘Wicked’!

  1. Wicked woman

    Wat een verademing ! Een hele post over Wicked met Willemijn Verkaaik als middelpunt en zonder CJ op de voorgrond. Goed om zien !

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>