Daddy Cool gaat naar het buitenland

De hitmusical van Albert Verlinde, Daddy Cool, wordt nu ook in het buitenland geproduceerd. Afgelopen vrijdag 27 januari 2012 was de laatste voorstelling van Daddy Cool in Nederland. Op de Businessmeeting Brabant maakte Albert zelf het grote nieuws bekend. “Spanje, Scandinavië, Duitsland en Engeland hebben belangstelling”, vertelt Albert Verlinde aan De Telegraaf.

Zondagmiddag, 25 september 2011, was de première van Daddy Cool in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. De musical was eerder al te zien in Engeland (2006, 2008), Duitsland (2007) en Denemarken (2009), maar was niet zo’n groot succes. Voor de Nederlandse markt paste Verlinde het verhaal aan, zodat het zich in Nederland situeerde en met succes. De musical van producent Albert Verlinde vertelt het verhaal over de immigratie van de Surinamers in Nederland in de jaren zeventig.

Verlinde bereikte overeenstemming met musicalproducent Robert Mackintosh. Hij is vereerd dat zijn versie van de musical als voorbeeld gaat dienen voor internationale producties.In de productie waren onder andere musicalsterren Ruben Heerenveen en Kim-Lian van der Meij te zien in de hoofdrol.

Isabel Commandeur, de winnares van het RTL4 programma ‘My Name Is’, mocht de tour meebeleven door elke avond haar act als Christina Aquilera op te voeren. Op haar facebook schrijft ze na de laatste voorstelling: “Vrijdag was de laatste Daddy Cool in Nederland. Voor mij was het een leerzame tour. Ik heb reuze veel zin in nieuwe projecten!”

We zijn benieuwd wat we nog meer van dit musicaltalent kunnen verwachten! We houden jullie op de hoogte.

Lees ook:‘Daddy Cool’ gaat naar Mallorca
Lees ook:Daddy Cool gaat definitief naar Engeland
Lees ook:Video: Isabel Commandeur als ‘Christina Aguilera’ in Daddy Cool
Lees ook:Geestelijk vader Boney M, Frank Farian, schrijft mee aan ‘Daddy Cool’
Lees ook:Winnaar ‘My name is…’ krijgt gastoptreden in ‘Daddy Cool’!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>