Jael Hessing en Tessa Junggeburth winnaars Talent voor Taal

deelnemers_talent_voor_taal_optVandaag werden in het AFAS Circustheater in Den Haag de twee winnaars bekend gemaakt van de grootste schrijfwedstrijd voor jongeren in Nederland, Talent voor Taal? Schrijf jouw verhaal!  De jury, bestaande uit Bart Ongering (Meester Bart), auteur Özcan Akyol en Lieke van Lexmond, hebben de twee winnende verhalen gekozen uit maar liefst 3200 inzendingen. In de categorie 12-14 jaar heeft de 13-jarige Jael Hessing uit Ede gewonnen en de 15-jarige Tessa Junggeburth uit Lieshout eindigde als eerste in de categorie 15-18. Een eervolle vermelding ging naar de 16-jarige Nigel Letterboom.

Dit jaar stond het thema ‘vriendschap’ uit Sister Act centraal. De jury was erg verrast door de diversiteit van de verhalen die met dit thema ingestuurd zijn en hebben deze met veel plezier gelezen. Van persoonlijke verhalen tot fictief en sci fiction. Over het verhaal van Jael Hessing, dat gaat over een vriendschap wat is ontstaan na een ongeluk, was de jury unaniem eens. Een duidelijk verhaal, met heldere en rake zinnen, kortom prachtig.
De jury vonden Tessa Junggeburth een echt talentvolle schrijfster in de dop. Het verhaal dat Tessa heeft geschreven, was gebaseerd op haar eigen groene ogen met een beetje fantasie er bij.  Nigel Letterboom schreef heel eerlijk over zijn persoonlijke situatie, een verhaal wat de jury behoorlijk heeft geraakt en daarom een eervolle vermelding had verdiend.

2013-11-27 16.25.03 (640x427)De winnaars kregen de prijzen uitgereikt door Carolina Dijkhuizen en Simone Kleinsma, de hoofdrolspelers uit de musical Sister Act. Kleinsma las de winnende verhalen daarna voor aan het publiek. Daarnaast ontvingen de winnaars € 100,- aan boekenbonnen, mogen zij met de gehele klas naar de musical en worden de verhalen gepubliceerd in dagblad Metro. De organisatie van de wedstrijd  is in handen van Stichting Lezen & Schrijven, Joop van den Ende Theaterproducties en de CPNB. De presentatie werd gedaan door Zarayda Groenhart.

Talent voor Taal? Schrijf jouw verhaal! werd vorig jaar voor het eerst (met als uitgangspunt de musical Wicked) gehouden en was, met 1.600 inzendingen, een groot succes. De schrijfwedstrijd heeft als doel om jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar in aanraking te laten komen met lezen, schrijven en verhalen vertellen, variërend van vmbo-ers tot gymnasiasten, van jongeren die moeite hebben met schrijven tot schrijvers in de dop. Ruim 3.200 middelbare scholieren verspreid over het heel land hebben hun verhalen opgestuurd.

Lees ook:Verlenging schrijfwedstrijd Talent voor Taal
Lees ook:Grootste schrijfwedstrijd van Nederland met ambassadeurs Simone Kleinsma en Carolina Dijkhuizen!
Lees ook:‘Twitter van het Jaar’ Awards uitgereikt door cast WWRY
Lees ook:Unieke one woman show Tessa Sunniva
Lees ook:‘The Sound of Music’ genomineerd voor Vlaamse Musicalprijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>