Suske en Wiske en de Circusbaron – Stripavontuur op de planken

Circusbaron

De bekende striphelden Suske en Wiske zijn dit jaar 70 geworden. Om dit te vieren brengen Van Hoorne Entertainment, Music Hall en WPG uitgevers een familiemusical over het duo. De voorstelling zal vanaf oktober 2015 te zien zijn in verschillende theaters.

Het Verhaal

Het verhaal is opgebouwd rond het stripalbum ‘De Circusbaron’. Hierin wordt Jerom ontvoerd en werkt Lambik als Clown, de Circusbaron, in een circus. Lambik ontdekt hier een spoor dat naar de ontvoering van Jerom leidt en schakelt Suske en Wiske in om het mysterie op te lossen. Ook Tante Sidonia is in de musical van de partij. Het is een spannende voorstelling met veel humor en spectaculaire scènes waar iedereen van zal genieten.

Eerdere producties

Rondom het stripduo Suske en Wiske zijn al eerder theaterproducties ontstaan. In 1994 kwam in Antwerpen een toneelstuk op de planken wat later ook tourde in Nederland. Dit verhaal was niet gebaseerd op een stripalbum, maar stond op zichzelf. In 2002 werd de eerste musical opgevoerd, De Spokenjagers, die zowel in Nederland als in België draaide. In 2008 ging de musical De Circusbaron voor het eerst in première, wederom in Nederland en België. Nu heeft Van Hoorne Entertainment besloten om deze voorstelling opnieuw naar de theaters te brengen.

Rolverdeling

De cast bestaat onder meer uit musicalster Ben Cramer, die eerder al te zien was in succesvolle musicalhits alsThe Phantom of the Opera en ‘Aïda’. In deze voorstelling neemt hij de rol van de sluwe Ringmeester van het circus voor zijn rekening. Verder zullen onder anderen Stijn Mac Gillavry, Liset Vrugteveen, Robbert van Unnik, Eline Schmidt en Erik Plageman een rol spelen.

Suske en Wiske De Musical – De Circusbaron gaat op 24 oktober 2015 in première en zal daarna in ruim 70 theaters te zien zijn.

Lees ook:Suske en Wiske De Musical – De Circusbaron
Lees ook:Open repetitie Suske en Wiske De Musical –De Circusbaron
Lees ook:Suske en Wiske in première
Lees ook:Première: Striphelden Suske en Wiske komen tot leven in familiemusical!
Lees ook:Cast Suske en Wiske De Musical ontvangt Leen Vandersteen tijdens repetitie!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>