Cast ’1953 De Musical’ gepresenteerd in Kinderdijk

De cast en crew van de nieuwe Nederlandse theaterproductie 1953 De Musical is woensdag 26 mei gepresenteerd aan de vaderlandse pers. Tussen de molens van het wereldberoemde Kinderdijk maakte Van Hoorne Theaterproducties de plannen omtrent 1953 De Musical bekend.

De jonge producent wist een bijzondere cast te presenteren waarin Ben Cramer, Filip Bolluyt, Marcel Smid, Marleen van der Loo, Dick Schaar en Joke de Kruijf de bekendste namen zijn. Naast deze namen worden de overige rollen gespeeld door Esther van Santen, Laura Burgmans, Robbert van Unnik, Martijn Mulders en Anouk de Pater.

De pers werd ontvangen in het oude Wisboomgemaal op Kinderdijk. In het gemaal presenteerde producent Michael van Hoorne vol enthousiasme zijn plannen en gaf de pers een kijkje in de keuken van 1953 De Musical. Volgens Van Hoorne wordt het een zeer zorgvuldig en waardig gemaakte voorstelling, waarbij natuurlijk enige romantiek niet mag en kan ontbreken. “Als je een nieuwe musical mag maken over zo’n bijzonder en indrukwekkend onderwerp en mag werken met deze door de wol geverfde acteurs dan voel je je bijzonder trots en heb je even het gevoel dat het niet kan mislukken” vertelt Van Hoorne stralend.

Tijdens de presentatie zong Ben Cramer het nummer ‘Vijand of Vriend’ dat in de musical net voor de pauze door Dijkgraaf Jacobse wordt gezongen. “Het is een prachtig nummer om te zingen, ik heb het nu in mijn tenen zitten doordat ik het een aantal keer op concerten heb mogen zingen. Ik kan niet wachten om met de rest van de muziek aan de slag te gaan” aldus Cramer die na 15 jaar weer op het toneel staat met Joke de Kruijf, die in de Phantom of the Opera zijn tegenspeelster was.

1953 De Musical zal zo’n 75 keer te zien zijn in de Nederlandse Theaters en gaat in première op 1 februari 2011 in de Stadsschouwburg van Middelburg. Voor meer informatie kunt u kijken op www.1953DeMusical.nl.

Lees ook:Joke de Kruijf in 1953 De Musical
Lees ook:Repetities 1953 De Musical van start
Lees ook:Niet zoals zij, tweede single van Het meisje met het rode haar
Lees ook:Cast Suske en Wiske De Musical ontvangt Leen Vandersteen tijdens repetitie!
Lees ook:1953 De Musical in Première

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>