Perspresentatie Hartsvrienden, eerste grote musical Van Lambaart Theaterproducties

hartsvrienden (500x437)

Afgelopen donderdag werd de volledige cast van Hartsvrienden gepresenteerd aan de pers in de Kromhouthal te Amsterdam. Het is de eerste grote musical van Erwin van Lambaart na een aantal succesvolle toneelproducties en concerten. Het was sowieso een spannende dag want naast het feit dat de cast elkaar pas voor de tweede keer zagen, werd het officiële artwork onthuld. Met het teken van Hartsvrienden (handen in elkaar geslagen) van Guido en Jim kwam het levensgrote doek te voorschijn.

EvL (500x333)Na afwezigheid van 2 jaar na zijn vertrek bij Stage Entertainment, doet Erwin van Lambaart weer een stap in de musicalwereld met zijn eerste grote musicalproductie Hartsvrienden. 15 Jaar geleden beleefde hij aan het begin van zijn carrière de première van Bloodbrothers en deze productie is hem altijd bij gebleven. Het is een mooi verhaal over vriendschap, verschil tussen arm en rijk maar met name gaat het over mensen van vlees en bloed en de keuzes die zij maken. Een herkenbaar verhaal, een verhaal van hier en nu. Dat het een succesvol verhaal is, is wel gebleken door de vele jaren dat deze productie onafgebroken op West End heeft gespeeld. Het was naast The Phantom of the Opera één van de langslopende producties.

Het verhaal Hartsvrienden gaat over de tweeling Mickey en Edward (Jim Bakkum en Guido Spek), die bij hun geboorte van elkaar gescheiden worden en opgroeien in totaal verschillende milieus. Het lot brengt hen weer bij elkaar en een vriendschap ontstaat. Totdat ze verliefd worden op hetzelfde meisje (Bente van der Brand) en dat geeft dramatische gevolgen. ‘De titel is mijn persoonlijk keuze. Mijn oudste zoon is nu 15. Ik zie hem opgroeien en zijn eigen keuzes maken. Daar gaat Hartsvrienden nou precies over’.

Cast
Met een witte dubbeldekker werden de castleden binnengereden in de Kromhouthal, tevens kantoorvesting van Van Lambaart en Niehe Producties. Dat ze er zin in hadden, was duidelijk. Het plezier straalde er vanaf.

Yes-R (500x333)

De keuze die Van Lambaart heeft gemaakt voor de cast is opmerkelijk. Hij heeft gekozen voor aantal ervaren musicalsterren zoals Vera Mann en Jim Bakkum, maar daar tegenover staan Guido Spek en de rapper Yes-R. Vooral voor de laatste twee is het spannend. Van Lambaart is ontzettend blij dat hij ook zijn eerste keuze van castleden heeft kunnen krijgen. Dat er voor  Yes-R is gekozen, geeft weer een nieuwe dimensie en moderne aan de productie. ‘Hij is niet alleen de verteller, maar ook een verbindingstuk tussen de scenes. Eigenlijk de motor van deze productie’ vertelt regisseur Eddy Habbema. En dat Yes-R het op zijn manier gaat doen, is duidelijk. Hij is al begonnen met oefenen en trainen, want echt zingen kan hij niet. En om het meerdere avonden te kunnen volhouden, zit hij bijna elke dag in de sportschool.

Zowel Yes-R als Guido zijn blij dat er ervaren acteurs hen terzijde staan. Ze kunnen er veel van leren en kijken er erg naar uit. Hoe Guido het gaat doen in combinatie met zijn rol van Sjoerd in GTST, mag hij nog niets over loslaten.

Hartsvrienden gaat volgend jaar volgend jaar 26 januari in Gouda in première.

 

 

 

 

 

 

 

 

Verhaal
Hartsvrienden vertelt het verhaal van de tweelingbroers Mickey en Edward, die bij hun geboorte worden gescheiden. Beiden groeien op in totaal verschillende milieus. Als Mickey en Edward volwassen zijn, worden ze door het lot herenigd. Er ontstaat een hechte vriendschap tussen de beide broers. Wanneer ze verliefd worden op hetzelfde meisje lopen de spanningen echter hoog op met dramatische gevolgen.

Hartsvrienden is vanaf januari 2015 te zien in heel Nederland.

Lees ook:Video: Promotiefilm Hartsvrienden / Blood Brothers
Lees ook:Jim Bakkum en Guido Spek worden broers in Hartsvrienden
Lees ook:GTST-collega’s bezoeken jarige Guido Spek bij musical Hartsvrienden
Lees ook:Hartsvrienden: Jacqueline Aronson geblesseerd
Lees ook:Hartsvrienden speelt laatste voorstelling

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>