Dance-musical Edward Scissorhands in Antwerpen


Gisteren ging in de Antwerpse Stadsschouwburg de dance-musical Edward Scissorhands in de première, een dansspektakel naar de gelijknamige filmklassieker van Tim Burton met in de hoofdrol Johnny Depp. Het publiek was na afloop unaniem lovend…

Gebaseerd op de gelijknamige filmklassieker van Tim Burton, stond het Britse wonderkind Matthew Bourne in voor deze winnaar van onder meer de New York Drama Desk Award voor meest unieke theaterervaring en de Manchester Evening News Award voor beste dansproductie. Vanaf 17 februari is deze voorstelling exclusief te zien in de Stadsschouwburg Antwerpen.

In 1990 creëerde filmregisseur Tim Burton een onsterfelijk personage waarmee Johnny Depp miljoenen harten veroverde. In 2009 komt Edward Scissorhands opnieuw tot leven in een bejubeld balletspektakel van dansgrootmeester Matthew Bourne. Pers en publiek in het Verenigde Koninkrijk, de Verenigde Staten, Canada en Australië zijn het erover eens: dit is absolute wereldklasse!

Matthew Bourne wordt algemeen beschouwd als de populairste en meest succesvolle Britse choreograaf/regisseur. Zijn versie van Het Zwanenmeer uit 1995 (geïnspireerd op Hitchcock’s The Birds) is de langstlopende balletproductie ooit. Hij won maar liefst 5 maal de prestigieuze Oliver Award en is de enige Britse theatermaker die Tony Awards won voor zowel Beste Choreograaf als Beste Regisseur.

Met de fascinerende muziek van Danny Elfman en Terry Davies, adembenemende decors en kostuums en verbluffende choreografieën vertelt Matthew Bourne het beroemde verhaal van Edward Scissorhands. Deze bijzondere jongen is de ‘uitvinding’ van een eenzame professor die stierf voor hij de jongen van handen kon voorzien. Sindsdien is Edward gedoemd om rond te lopen met scharen als handen. Moeiteloos tovert hij tuinen om tot ware snoeikunstwerkjes, geeft hij excentrieke kapsels aan ‘desperate housewives’, en bouwt in recordtempo de meest verbluffende ijssculpturen. Edward groeit dan ook uit tot de held van de buurt. Maar wie ziet meer dan een rare clown met littekens en scharen? Wie ontdekt de ware innerlijke pracht van Edward?

>

Lees ook:Vijf vragen aan… Karel Simons!
Lees ook:‘Ghost’ opvolger van ‘Miss Saigon’
Lees ook:Holiday on Ice in Guiness Book of Records
Lees ook:Musical ‘Ghost’ naar Nederland
Lees ook:Musical 2.0 en Koninklijk Theater Carré organiseren unieke workshop onder leiding van Broadwayacteur

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>