Musical ‘Sister Act’ op Broadway

Op woensdag 20 april om 18.30 uur gaat de musical Sister Act in première in het Broadway Theatre op Broadway Avenue in New York. De musical van  Joop van den Ende en Stage Entertainment is gebaseerd op de beroemde film uit 1992 waarin Whoopi Goldberg het meisje Deloris speelt dat, achtervolgd door criminele types, noodgedwongen haar toevlucht zoekt in een klooster met weinig stemvaste nonnen.

Whoopi Goldberg is coproducer van de musical die in juni 2009 in Londen in wereldpremière ging en vier Laurence Olivier Award nominaties kreeg.

Alan Menken, meervoudig Academy, Grammy en Golden Globe Award winnaar voor Little Shop of Horrors, Beauty and the Beast, The Little Mermaid en Enchanted, componeerde volledig nieuwe muziek en plaatste het verhaal in de wereld van de discomuziek en gospelsound. Glenn Slater (The Little Mermaid) leverde de songteksten. Anthony van Laast (Mamma Mia!, Bombay Dreams) maakte de choreografie. De regisseur van de New York productie is Jerry Zaks. Scriptschrijver Douglas Carter Beane zorgde ervoor dat het verhaal uit het oorspronkelijke script nu puntiger, geestiger en duidelijker wordt verteld. De hoofdrollen worden vertolkt door Patina Miller (Deloris) en Victoria Clark (Mother Superior).

Zie ook www.sisteractthemusical.com

Lees ook:Scenefoto’s Sister Act Broadway
Lees ook:Sister Act op Broadway in première
Lees ook:Vier Olivier Award nominaties voor Sister Act
Lees ook:De musical Sister Act naast Londen ook naar Hamburg
Lees ook:Vijf nominaties voor ‘Sister Act’

1 Reacties // Reageer

One thought on “Musical ‘Sister Act’ op Broadway

  1. Suzan

    Heb deze show in Londen gezien en werd volledig weggeblazen. Wat een feest!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>