Première ‘We Will Rock You’ in Antwerpen

Afgelopen donderdag ging onder toeziend oog van vele BV’ers (Bekende Vlamingen), pers en genodigden de musical We Will Rock You na een kleine week met try-outs in première in de Stadsschouwburg Antwerpen. Wereldwijd is We Will Rock You intussen door meer dan 12 miljoen mensen bezicht, waaronder 5,4 miljoen mensen alleen al in het Dominion Theatre in Londen. De musical, met een selectie van 25 van de grootste hits van QUEEN, is inmiddels te zien geweest in meer dan 15 verschillende landen waaronder Engeland, Duitsland, Australië, Amerika, Japan, Nederland en nu dus eindelijk ook België.

Terwijl de musical nog in Utrecht draaide, was de Vlaamse cast achter de schermen druk aan het repeteren met hun Nederlandse collega’s. Halverwege augustus zijn ze verhuisd naar Antwerpen om daar de laatste puntjes op de i te zetten. De Nederlandse cast heeft in Antwerpen ook nog lessen gevolgd, maar dan om de Vlaamse taal beter te beheersen. Het is te horen dat Marjolein Teepen (Scaramouche) een aantal jaar in België heeft gewoond en gestudeerd, het Vlaams gaat haar namelijk gemakkelijker af dan haar collega’s. De rollen van Scaramouche (Marjolein Teepen), Kashoggi (Paul Donkers), Brit (Martin van der Starre) en Ozzy (Floortje Smit) worden vertolkt door dezelfde acteurs als in Nederland, en dat is te merken. Aan de ene kant omdat de bewegingen en dialogen soepel verlopen, maar aan de andere kant omdat er toch foutjes in zitten doordat de show net iets anders is opgebouwd. Dit komt onder andere omdat het podium iets kleiner is en er geen decorstukken in het podium zijn gebouwd. Op die afwijkende momenten merk je dat de (Nederlandse) cast nog moet wennen.

Andere wijzigingen ten opzichte van de Nederlandse versie zijn, zoals in iedere productie, de namen van bepaalde lokale karakters die voorbij komen. Zo komen bijvoorbeeld de namen van Dries Roelvink en Gordon niet meer voorbij in de Vlaamse versie. Ook ‘Pop’ heeft een andere naam gekregen, namelijk ‘Nonkel Pop’ (een eerbetoon aan Bod Davidse (Nonkel Bob), een bekende Vlaamse tv-presentator).

De Vlaamse cast bestaande uit Tim Driesen (Galileo), Goele de Raedt (Killer Queen) en Karel Deruwe (Pop/Nonkel Pop) heeft al een lange staat van dienst. Tim heeft bijvoorbeeld al in verschillende musicals op het Londense West End gespeeld, zoals Never Forget (gebaseerd op muziek van de popgroep Take That), Jet Set Go, Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat en Mamma Mia!, terwijl Goele en Karel vooral bekend van de Vlaamse tv en verschillende musicals in Vlaanderen. Ze hielden zich in ieder geval goed staande tussen de Nederlandse cast die de show al een jaar gespeeld heeft.

Als je nog van plan bent om de show in Antwerpen te gaan zien moet je er wel snel bij zijn. De show draait namelijk maar tot en met het einde van deze maand! Dus heb je hem in Utrecht gemist, wacht dan niet langer en plan een lekker dagje naar Antwerpen!

Voor meer informatie over We Will Rock You en kaartverkoop: wewillrockyou-musical.be

Tekst & Foto’s: Sven Ahrens

Lees ook:Cast ‘We Will Rock You’ in Antwerpen bekend
Lees ook:Miniconcert ‘We Will Rock You’ in Antwerpen
Lees ook:Tim Driesen hoofdrol in Vlaamse We Will Rock You
Lees ook:‘We Will Rock You’ stopt definitief!
Lees ook:Marjolein Teepen heeft West End ambities

1 Reacties // Reageer

One thought on “Première ‘We Will Rock You’ in Antwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>