Première Love Story

Foto: Roy BeuskerGisteravond was het dan zover, de première van de musical Love Story met in de hoofdrollen Freek Bartels en Celinde Schoenmaker in Schouwburg het Park in Hoorn. Cast en crew van Love Story zijn blij dat zij eindelijk de welverdiende première konden spelen en hebben veel zin om de voorstelling door het land te laten zien.

Love Story gaat over de rechtenstudent Oliver die uit een rijke familie komt en verliefd wordt op Jenny, muziekstudente Celinde Schoenmaker - Love Storyen afkomstig uit een arbeidersgezin. De twee besluiten om te trouwen tegen de wil van de vader van Oliver. Jenny geeft haar eigen droom om concertpianiste te worden op om Oliver te kunnen onderhouden tijdens zijn studie. Die beslissing brengt haar in conflict met haar liefhebbende vader. Na zijn afstuderen sluit Oliver zich aan bij een advocatenkantoor in New York en het paar besluit om een kind te krijgen. Wanneer dit niet meteen lukt bezoekt Jenny een dokter. De volgende dag valt hun wereld uiteen…

Freek Bartels - Love StoryDe première werd eerder uitgesteld wegens rugproblemen van hoofdrolspeler Freek Bartels. Na afloop van de voorstelling laat hij weten dat het goed met hem gaat. Freek: “Ik was gefrustreerd dat de première uitgesteld moest worden maar dat gevoel is nu weg. Ik heb alle ruimte gekregen om beter te worden. We waren er nu ook wel aan toe en gelukkig is het een mooie avond geworden. Ik heb geen pijnstillers meer. Dit is de meest interessante rol die ik ooit heb mogen spelen.”

Dick Cohen speelt Phill, de vader van Jenny, hij zegt over zijn rol: “Ik ben blij met mijn rol als vader. Het is een dramatisch stuk maar er wordt ook veel gelachen. Je merkt een omslagpunt bij het publiek tegen het einde van de voorstelling. Het publiek wordt stiller en je hoort wat gesnif. Het is goed om te merken dat het lukt om het publiek te raken. Alle druk is weg nu we de première hebben gehad, nu gaan we het land in.”

Cast
Oliver Barrett IV – Freek Bartels
Jenny Cavilleri – Celinde Schoenmaker
Phill Cavilleri – Dick Cohen
Oliver Barrett III – Ad Knippels
Alison Barrett – Jeannine Geerts
Dr. Ackerman – Ger Otte
Jenny’s moeder – Marleen van der Loo
Ensemble / Understudy Oliver Barrett IV – Jonathan Demoor
Ensemble – Pieter van Nieuwenhuyze
Ensemble – Käthe Staallekker
Ensemble – Liss Walravens

Boek en film
De musical is gebaseerd op de bestseller ‘Love Story’ van Erich Segal, dat dit jaar opnieuw is uitgebracht in Nederland. Stephen Clark schreef op basis van het boek het script voor de musical en Howard Goodall arrangeerde de muziek. Clark en Goodall zijn beiden verantwoordelijk voor de teksten. Het verhaal is in 1970 verfilmd door Arthur Hiller. De film was een enorm succes en maakte acteurs Ryan ‘O Neal en Ali MacGraw wereldberoemd. ‘Love Story’ werd genomineerd voor zeven Oscars en won er een voor Beste Filmmuziek, daarnaast won de film vijf Golden Globes.

Love Story is te zien in verschillende theaters door Nederland. www.musicals.nl/lovestory

 

Lees ook:Freek Bartels mag toneel weer op
Lees ook:Jonathan Demoor in Love Story
Lees ook:‘Love Story’ met Freek Bartels naar Beatrix Theater in 2013
Lees ook:‘Love Story’ met Freek Bartels toch in 2013 in de theaters
Lees ook:Marleen van der Loo in ‘Love Story’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>