Mary Poppins: tamelijk voortreffelijk!

Al vroeg hadden de fans zich om de loper bij het Circustheater in Schevening heen verzameld om een glimp van de genodigde BN’ers op te vangen tijdens de première van Mary Poppins. Ze waren niet voor niets gekomen! Er leek geen einde te komen aan de sterrenparade. Bekend Nederland was massaal naar Scheveningen gekomen voor de première van het jaar. Van Jamai tot Jeroen van de Boom en van Ali B tot Viktor & Rolf. Carlo en Irene maakten bij het theater hun Life 4 You uitzending. Het was één groot mediaspektakel en wij waren er bij…

Nadat we de voorstelling op Broadway in New York hadden gezien, waren we erg benieuwd naar deze productie: hoe zou het in het Nederlands zijn? En waren de effecten net zo spectaculair?

Mary Poppins is de ontwapenende maar ook komische nanny van de familie Banks die beschikt over opmerkelijke talenten. In haar bijzijn verandert iedere gebeurtenis in een wonderlijk avontuur waarmee ze zorgt voor een hartverwarmende, magische en eigentijdse musical. Mary Poppins verschijnt en verdwijnt op onnavolgbare wijze met haar vliegende paraplu en een betoverde reistas vol spectaculaire verrassingen. Met haar uitbundige levensvreugde laat zij de familie Banks en de toeschouwers zien, dat het geluk dat je met elkaar deelt in de gewoonste dingen te vinden is. Alles kan als je er zelf maar in gelooft.

Na The Lion King en Tarzan is Mary Poppins de derde musical in het Circustheater, die gebaseerd is op een  Disney film. Zowel volwassen als kinderen zullen veel plezier aan deze productie beleven. Het thema is behoorlijk actueel. Een vader die zijn carrière bij de bank verkiest boven zijn gezin. Mary Poppins is de aangewezen persoon om o.a. met haar magie hem in te laten zien hoe belangrijk het is om tijd met zijn gezin door te brengen.

Dat de jury van het AVRO programma Op zoek naar Mary de juiste keuze heeft gemaakt wordt al direct duidelijk. Wanneer Noortje Herlaar het podium betreedt klinkt er een luid applaus in de zaal. Zij speelt Mary niet, ze is Mary! Haar prachtige stem, charmante houding en humor zorgen ervoor dat je haar direct in je hart sluit. William Spaaij zet een zeer sympathieke Bert neer. Hij bewijst met deze rol opnieuw dat hij een zeer groot talent is. Zijn samenspel met Noortje en de kinderen is geweldig. In de tweede helft van de show zorgt hij voor een spectaculair hoogtepunt met het nummer : “Stap vooruit”.

Maike Boerdam en Hugo Haenen spelen vader en moeder Banks. Lastige rollen, want deze zijn minder uitbundig en zorgen voor de rust in de voorstelling. Maar ze zijn zeker niet minder goed. Hugo zorgt ervoor dat het publiek zich gaat ergeren aan de afstandelijke houding die vader Banks aan neemt bij vrouw en kinderen. Maike wekt sympathie in haar moeder rol. Je zou haar bijna een zetje willen geven en willen zeggen dat ze ook eens aan haar zelf moet denken. De kinderen Jane en Michael Banks, tijdens de première gespeeld door Iris van Loen en Cas van Leeuwen, hebben eigenlijk de echte hoofdrollen. Het grootste gedeelte van de show staan zij op het podium. Heel wat voor deze talentvolle kleintjes!

Marjolijn Touw schittert in haar bijrol als duistere Juf Andrews. Deze rol is kort maar zeer krachtig. Yvonne Valkenburg en Steve Beirnaert zorgen voor een vrolijke noot als Mevrouw Bril en Jonathan Been. De huishoudelijke hulp in huis. Penny Vos ontroert als vogelvrouwtje en Jeannine La Rose speelt geweldig Mevrouw Corry in haar winkeltje!

Deze magische musical is een feest voor het oog en voor het oor. Je valt van de ene verbazing in de andere. Het decor en de kostuums zijn prachtig en de effecten net zo spectaculair als de Broadway versie. Wat wij een beetje jammer vinden is dat er toch gekozen is om woorden als “Supercalifragilisticexpialidocious”, die essentieel zijn voor deze productie, toch deels te vertalen. Waarom niet gewoon dit woord houden in plaats van “Supercalifragilisticexpalidasties”?  Het rijmen op “docious” zal het struikelblok geweest zijn. Maar de Nederlandse vertaling valt verder zeker niet tegen.

Wij zijn erg enthousiast en denken dat deze productie veel bezoekers zal trekken! Mary Poppins is exclusief te zien in het Fortis Circustheater in Scheveningen. Voor meer informatie en kaarten, kijk hier.

Zie ook de video en de foto’s van deze première.

Tekst: Debby van Rooijen

Lees ook:Mary Poppins en Coole Piet doen het samen
Lees ook:Hugo Haenen wordt George Banks in Mary Poppins
Lees ook:Mary Poppins naar Circustheater
Lees ook:Premiere Mary Poppins live bij ‘Life 4 You’
Lees ook:Mary Poppins en Bert bestellen eerste kinderpostzegels 2010

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Mary Poppins: tamelijk voortreffelijk!

  1. Pingback: Album Top 100: Mary Poppins en Sticks & A.R.T in top 10 | Nlpop

  2. Pingback: Album Top 100: Caro Emerald record aantal weken op #1 | Nlpop

  3. Pingback: Album Top 100: Caro Emerald scherpt hitlijstrecord aan | Nlpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>