Mooie première voor ‘Jungle Book de musical’!

Gisteren, 24 september, ging dan eindelijk Jungle Book de musical in première in het Fulcotheater in IJsselstein. Jungl Book de musical is een eigen productie van Fanwork, gebaseerd op het verhaal van Jungle Book waar de kleine Mowgli en de bijna volwassen Mowgli naast elkaar te zien zijn en je als publiek dus het heden en het verleden van deze jongen te zien krijgt. Het verhaal van Mowgli die door de dieren uit de jungle gestuurd wordt naar het mensennest waar hij uiteindelijk toch zijn rust vindt werd met verve gebracht. De kleine Mowgli (Tom di Scala) zette zijn rol met veel enthousiasme neer.  De grote Mowgli (Kevin Nieuwhoff) speelde een iets minder stoere Mowgli waar meer ruimte was voor emoties en zeker de interactie met zijn grote liefde Shanti (Babette van Vught) was mooi om te zien.

Wel waren het in deze musical de vrouwen die de show steelden. Zowel Shanti (Babette van Vught), Kiran (Esmee Dekker) en Melissa Vermeltvort als de mensenmoeder van Mowgli brachten hun nummers met prachtige stemmen, wat nog een meer benadrukt werd tijdens hun samenzang.

 Maar het absolute hoogtepunt was toch de act van de gieren. De vier dames Sarah van der Pol, Sarah van Eeghen, Vera Fiselier en Jamie-Lee van Stralen speelden de scene van de avond. Deze vier gieren waren briljant. Ze waren grappig, er was goed samenspel en daarnaast beschikten ze ook nog over mooie stemmen. Al met al een mooi gemaakte musical. Zeker het feit dat een bekend verhaal toch op een nieuwe originele manier neergezet wordt, maakt het een leuke middag of avond uit voor jong en oud. En terug naar huis krijg je het eindnummer  ‘Een dag in de jungle’ niet snel uit je hoofd. Gelukkig is er een mooie CD gemaakt met alle nummers en liedteksten, zodat iedereen na afloop nog lang kan nagenieten van deze productie.

 Jungle Book de musical

Jungle Book de musical wordt een swingende, vrolijke musical met vrolijke beren, wijze panters, gemene tijgers, domme aasgieren, kleurrijke apen en natuurlijk het mensenjong Mowgli. De jonge Mowgli heeft wel een hele aparte opvoeding gehad, hij is namelijk opgevoed door een  wolvenfamilie. Als op een dag de gemene tijger Shere Khan de jungle onveilig maakt wordt Mowgli gedwongen om de jungle te verlaten.  Op zijn reis naar het mensendorp beleeft hij de gekste dingen en ontmoet hij de vreemdste dieren! Als, na een aantal jaar, Shere Khan terug in de jungle is gaat Mowgli op zoek naar zijn ware volwassenheid en moet hij een keuze maken tussen zijn leven in de jungle en dat in het mensendorp. Ook dit jaar is de musical weer een geheel eigen productie van FanWork. De muziek wordt dit jaar gecomponeerd door Rhody Matthijs. Script: Wouter Blijleven. Regie: André van Hest, Zangcoach: Bente van den Brand, Choreografie: Regi Severins.

FanWork Talent Group

Bij FanWork volgen 600 kinderen en jongeren wekelijks musicallessen. In Jungle Book de musical speelt het grootste musicaltalent van FanWork (13 t/m 21 jaar). Deze jongeren maken deel uit van de Talent Group.  Iedere zaterdag krijgen de jongeren les van André van Hest (regisseur), Bente van den Brand (zangcoach) en Regi Severins (choreografie). Deze drie docenten stonden zelf professioneel op de planken in musicals als Tarzan, Ciske de Rat, Jesus Christ Superstar, Footloose, Hairspray en vele andere professionele musicals.

Jungle Book de musical is in september, oktober en december te zien in  de volgende theaters;

Zondag 25 september,  Fulco theater, IJsselstein, 

Zondag 25 september,  Fulco theater, IJsselstein,

Zaterdag 8 oktober,  Speeldoos, Baarn                 

Zondag 9 oktober,  Speeldoos, Baarn                

Zondag 9 oktober,  Speeldoos, Baarn                

Zaterdag 15 oktober, De Meerse, Hoofddorp       

Zondag 16 oktober,  Schaffelaer, Barneveld         

Zaterdag 22 oktober,  De Kom, Nieuwegein          

Zondag 23 oktober,  De Kom, Nieuwegein          

Zondag 23 oktober,  De Kom, Nieuwegein          

 

Meer foto’s inclusief foto’s van de open repetities zijn te zien op de Facebook pagina van Musicalblog. Door deze pagina te ‘liken’ ben je nog sneller op de hoogte van alle musical nieuwtjes. Hiervoor kun je gaan naar https://www.facebook.com/#!/MusicalblogNL. Je hebt wel een account nodig op Facebook.

Lees ook:Kaartverkoop gestart musical ‘Jungle Book’
Lees ook:Talent gezocht voor FanWork musical ‘Jungle Book’
Lees ook:Jungle Book in première
Lees ook:‘Jungle Book’ repeteert voor voorstellingen vanaf september!
Lees ook:Jungle Book verlengd met 50 voorstellingen

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Mooie première voor ‘Jungle Book de musical’!

  1. Loes

    Erg genoten van deze geweldige musical. Ook mijn nichtje van 8 heeft een geweldige middag gehad. Zoals genoemd een prachtige stem van de mensenmoeder maar ik was ook onder de indruk van de stem van de wolvenmoeder, echt een aanrader voor het hele gezin!

      /   Reply  / 
  2. alie

    Inderdaad een te gave musical! Kevin Nieuwhoff heeft veel indruk op me gemaakt! zijn teksten en songs met expressie gebracht en goed verstaanbaar, mooi neergezet en mooi samenspel. Ik heb genoten en inderdaad een aanrader!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>