Perspresentatie: M-Lab presenteert CIRCUS!

IMG_0175 p_opt“Waarom wil jij winnen? Ik hoef niet te winnen. Wat kom je hier dan doen? Ik liep gewoon voorbij en ik werd hiervoor gevraagd. Ik was niet eens van plan om mee te doen. “
Op woensdag 4 september werd de sterrencast van ‘CIRCUS’ gepresenteerd door M-Lab in Amsterdam-Noord. Een mix van ervaren acteurs en jonge talenten. Daar is waar M-Lab ook voor staat.

CIRCUS gaat over Marius, gespeeld door David Lucieer (Verliefd op Ibiza, De Kersentuin, Dokter Deen) die per ongeluk in een realityshow terecht komt. Geen piste, geen circusdirecteur maar het belooft wel een spektakel te worden.
De vorm realityshow is ontstaan uit de dansmarathons van vroeger. Deze werden razend populair in de jaren 20 en 30 bij met name studenten.

CircusSieta Keizer (Regie en artistieke leiding) legt ook in de introductie uit hoe dat komt. “Het is een spel van volhouden en grote geldprijzen winnen. Maar ook het verwerven van roem. Het werd dan ook steeds aantrekkelijker om deel te nemen. Het is een soort fascinatie om er naar te kijken. Het zien van het uithoudingsvermogen van de deelnemers, die steeds meer hun grenzen verleggen om te kunnen winnen.”

Volgens Eva Gouda, die het script heeft geschreven op basis van de roman CircusThey Shoot Horses, Don’t they?, zijn realiteitsshows op dit moment hot.  “Het wordt alsmaar gekker en de deelnemers worden steeds meer tot het uiterste gedreven. De kloof tussen wat deelnemers willen (roem en winnen) en de producenten wordt steeds groter. Het gaat hen meer om de kijkcijfers.”

David Lucieer heeft zelf helemaal niets met realityshows. “Het is soms ook niet te begrijpen waarom mensen hier nog aan willen deelnemen. Blijkbaar zijn ze er wel, want realityshows zijn niet van de televisie weg te slaan.”
Dat blijkt ook in CIRCUS. Ieder heeft zo zijn eigen reden om deel te nemen aan deze nieuwe realityshow.

Het verhaal
Max, gespeeld door Kevin Hassing (The Normal Heart, Danni Lewinski, Ches Nouz) is al een BN’er en vindt zichzelf helemaal geweldig. Dat hij deelneemt is toch vanzelfsprekend? Een stel doet mee gewoon om dat het kan, dat is toch chill, met je kop op de tv! Een ander stel heeft vaker meegedaan aan realityshows en dat werd een hit. Een moeder en een dochter die hun eigen dingen met elkaar hebben. De dochter gaat over 3 maanden bevallen en voor haar de reden van deelname. Een live geboorte, nooit eerder vertoond. Als dat geen roem oplevert!
Marius kan het allemaal niet zoveel schelen. Hij is filmregisseur, ook al heeft hij nog geen film geregisseerd. Hij liep per toeval langs en werd gevraagd door Victoria, gespeeld door Lottie Hellingman (Van God Los, HELP, Vakantie in eigen land). Hij is een normale jongen die opvalt tussen de echte sensatiezoekers. Wij zijn pas iemand als we gezien en gehoord worden. Identiteit is belangrijker dan ooit. Gaat Marius in dit circus mee?

IMG_0181 p_optCIRCUS is openhartig waar alles wordt gereduceerd tot hapklaar tussendoortje. Geen verbeeldingskracht, maar REALITY. Dat is toch wat het publiek wil? Met muziek van componist en bandleider van Storybox, Helge Slikker, wordt het publiek opgezweept en raken de acteurs in extase. Wie houdt het langst vol en wint eeuwige roem?

De première van CIRCUS vindt plaats op maandag 7 oktober 2013 in theater M-Lab en is te zien van woensdag 2 t/m zondag 20 oktober.

Foto’s: Saskia Warmenhoven

Lees ook:Theater M-Lab presenteert CIRCUS
Lees ook:Jonge talenten en ervaren acteurs spelen samen in CIRCUS
Lees ook:Win de CD Knofje en het Circus
Lees ook:Op zoek naar Mary Poppins doorgestoken kaart?
Lees ook:Musical met nummers topzanger *kuch* Barry Manilow

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>