Sound of Music weer terug in het theater met Anouk Maas als Maria

AnoukMaasHet is al weer 50 jaar geleden dat de wereldberoemde filmversie van The Sound of Music uit kwam. Producent Albert Verlinde wil dit graag vieren door de musical The Sound of Music weer naar Nederland te brengen. Dat heeft hij woensdag bekendgemaakt. Zojuist is bekend geworden dat Anouk Maas (Flashdance, Shrek) de rol va Maria op haar gaat nemen. De overige spelers worden op kort termijn bekend gemaakt. Het is de derde keer in twaalf jaar tijd dat er een Nederlandstalige versie van The Sound of Music te zien is.Verlinde zelf maakte in 2008 al een nieuwe versie van het stuk, met Wieneke Remmers en Rein Kolpa als Maria en kapitein Von Trapp. Joop van den Ende bracht de productie tussen 2002 en 2004 op de planken, met in de hoofdrollen Maaike Widdershoven en Hugo Haenen.

Verhaal
The Sound of Music vertelt het op waarheid gebaseerde verhaal van een vrolijke non die in het Oostenrijk van de jaren dertig op het gezin van een verzuurde weduwnaar gaat passen. Langzaam maar zeker weet Maria niet alleen het vertrouwen van de zeven kinderen, maar ook van de legerkapitein te winnen.

De voorstelling bevat talloze wereldberoemde nummers als Do-re-mi, My Favourite Things en Edelweiss. De filmversie met Julie Andrews en Christopher Plummer in de hoofdrollen was een wereldhit en won vijf Oscars.

 

Lees ook:Meer hoofdrollen bekend voor The Sound Of Music
Lees ook:Feestelijke Social Media première van The Sound of Music in Carré
Lees ook:Rein Kolpa en Wieneke Remmers in de Bijenkorf Rotterdam
Lees ook:200 edelweissjes voor 200 voorstellingen
Lees ook:Wieneke Remmers speelt vanavond in The Sound of Music

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>