De Reisopera presenteert musical thriller Sweeney Todd met o.a. Sanne Wallis de Vries, Dale Duesing en Doris Baaten

Sweeny Todd-ReisoperaOp 5 september opent de Nederlandse Reisopera het nieuwe seizoen met Sweeney Todd: Stephen Sondheims musical thriller over het sinistere verbond tussen de Londense pasteienbakster Mrs. Nellie Lovett en de bloeddorstige kapper Sweeney Todd.
Sweeney Todd  is een nieuwe productie van de Nederlandse Reisopera in een regie van de theatermaker Marcel Sijm. De muzikale leiding is in handen van dirigent Jeroen Sleyfer en de begeleiding wordt uitgevoerd door Het Gelders Orkest. De voorstelling wordt in het Engels gezongen/gesproken met Engelse en Nederlandse boventiteling.

Componist Stephen Sondheim schreef zijn black operetta voor een gemixte bezetting die moest bestaan uit klassieke zangers en comedy acteurs. De cast van deze Sweeney Todd bevat daarom toptalent uit meerdere disciplines; operazangers als bariton Dale Duesing en Robert Burt naast comédienne Sanne Wallis de Vries en musicalactrice Doris Baaten.

Cast:
De titelrol wordt vertolkt door niemand minder dan Dale Duesing, de gelauwerde bariton die op alle grote opera podia van de wereld gezongen heeft en heeft hij cabaretière/actrice Sanne Wallis de Vries aan zijn zijde als de sluwe pasteienbakster Mrs. Nellie Lovett.
Bariton Richard Suart (Judge Turpin) en tenor Harry Nicoll (Adolfo Pirelli) zijn bij het Reisopera publiek bekend door hun rollen in producties als Mikado en Platée. Robert Burt zong in 2014 de rol van de Evangelist in de Johannes Passion van de Reisopera.
De jonge Britse tenor Tyler Clarke speelt de rol van Anthony Hope die verliefd wordt op Johanna, gezongen door Nina Lejdermann. Doris Baaten speelt de rol van Beggar Woman en muziektheatermaker en acteur Gable Roelofsen geeft gestalte aan Toby.

Verhaal:
Sweeny Todd
The Demon Barber of Fleet Street – Stephen Sondheim (1979)

Na een lange, onterechte gevangenschap in Australië keert de kapper Benjamin Barker, onder de valse naam Sweeney Todd, terug naar Londen. Zijn vroegere huurbazin, de aan lager wal geraakte pasteienbakster Mrs. Nellie Lovett, vertelt hem dat zijn achtergebleven vrouw gif
heeft ingenomen, nadat zij verkracht werd door de geslepen rechter Turpin, die zijn dochter geadopteerd heeft. Todd zint op wraak. Hij opent een kapperswinkel waarin hij geregeld de hals van zijn klanten doorsnijdt. De lijken worden door Mrs. Lovett verwerkt in vleespasteien
die gretig aftrek vinden. In een samenleving die waarin iemand die voor een dubbeltje geboren wordt moeilijk een kwartje wordt lijkt het geluk even aan hun kant te staan. Maar de kruik gaat zolang te water totdat ze barst…

Sweeney Todd is vanaf 5 september te zien in theaters in Enschede, Maastricht, Arnhem, Eindhoven, Den Bosch, Heerlen, Amsterdam, Zwolle en Utrecht.

Lees ook:Scènefoto’s van de musical thriller Sweeney Todd – The Demon Barber of Fleet Street
Lees ook:Sondheim’s Sweeney Todd met hoofdrol voor René van Kooten
Lees ook:Cast Sweeney Todd bekend
Lees ook:Start repetities voor Sweeney Todd!
Lees ook:Musical Award-winnaar Mitch Wolterink complementeert cast Sweeney Todd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>