Cas Jansen, Yannick van de Velde en Marisa van Eyle in The Normal Heart

TNHHet prijswinnende toneelstuk The Normal Heart gaat vanaf volgende week dinsdag, 16 september aanstaande, op tournee met drie nieuwe acteurs. Cas Jansen, Yannick van de Velde en Marisa van Eyle vullen de cast aan die verder bestaat uit Frederik Brom, Freek Bartels, Beau Schneider, Jelle de Jong en Kevin Hassing.

Laatstgenoemde vijf mannen brachten The Normal Heart van Larry Kramer onlangs op de planken van het Amsterdamse DeLaMar Theater. Omdat de vraag naar kaarten aanbleef, is het stuk tot en met 19 oktober ook te zien in de 25 grootste theaters van ons land. Jansen, Van de Velde en Van Eyle vervangen respectievelijk Thijs Römer, Daniel Cornelissen en Henriëtte Tol die door andere werkzaamheden niet mee op tournee kunnen.

The Normal Heart is een aangrijpend en waargebeurd verhaal over een groep New Yorkers tijdens de beginjaren van de aidsepidemie in de jaren ’80. Hun strijd tegen de gevestigde orde plaatst de onderlinge relaties onder hoogspanning.

De regie is in handen van Job Gosschalk en Coot van Doesburgh nam de vertaling voor haar rekening. The Normal Heart is de eerste productie van Kemna Theater dat vanaf september 2015 ook Bloedverwanten naar het theater brengt.

www.thenormalheart.nl

Fotografie: Frans Jansen

Biografieën van de acteurs en creatives:
Cas Jansen begon bij jeugdtheater de Krakeling in Amsterdam en al snel speelde hij rollen in de jongerenserie Fort Alpha en in Goede Tijden, Slechte Tijden. Daarnaast had hij rollen in de televisieseries Spoorloos Verdwenen, Luifel en Luifel en All Stars. Op het witte doek was hij o.a. te zien in Lek, Volle Maan, De Dominee, Vet Hard, de Hel van ’63, All Stars2: Old Stars, Balance en Mees Kees.

Yannick van de Velde was te zien in films als Kruimeltje, Floris, Kees de jongen, In Oranje (Young Artist Award voor Beste Acteur in een Buitenlandse Film 2005), De brief voor de koning en Hoe duur was de suiker. Televisierollen vertolkte hij voor de series 2012: Het jaar nul en Zusjes en hij presenteerde het afgelopen seizoen Nieuws uit de Natuur. In 2013 rondde hij zijn opleiding aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunst Academie af. Samen met Tom van Kalmthout schreef hij de geprezen voorstelling Rundfunk.

Marisa van Eyle studeerde aan de Toneelschool Maastricht en maakte van 1988 tot 2000 deel uit van theatergezelschap De Trust onder leiding van Theu Boermans. Daarna was zij verbonden aan Het Toneel Speelt en was zij te zien in o.a. Familie, Op hoop van zegen en De geschiedenis van de familie Avenier. Ook speelde zij met NUHR in Vendetta. Ze was te zien in films als Minoes, 1000 Rosen, Abeltje, Zwartboek en Alles is Liefde en op televisie vertolkte zij vele gastrollen in series.

Frederik Brom speelde in het theater vijf jaar in het vaste ensemble van Toneelgroep Oostpool en daarnaast o.a. bij het Noord Nederlands Toneel, Stella Den Haag, de Wetten van Kepler en de Theatercompagnie. De stukken die hij speelt zijn breed georiënteerd, van Shakespeare tot nieuw Nederlands repertoire. Voor de camera was Brom te zien in bijvoorbeeld Wilde Mossels, Lieve Lust, Julia’s Tango, Verborgen gebreken, In Therapie, Overspel, Danni Lowinski en Chez Nous en dit najaar in de Familie Kruys.

Freek Bartels begon zijn carrière bij de MusicAll Factory in Tilburg en Stichting Theaterplan, waarna hij de opleiding muziektheater aan het Fontys Conservatorium volgde. Na zijn opleiding speelde hij onder andere in Rent, Into the Woods, Les Misérables (John Kraaijkamp Musical Award 2008 voor Aanstormend Talent), Joseph And The Amazing Technicolor Dreamcoat (nominatie John Kraaijkamp Musical Award 2009 voor Beste Mannelijke Hoofdrol in een Grote Musical), Petticoat, Next to Normal en Love Story.

Sinds zijn studie aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunst Academie vertolkte Kevin Hassing toneelrollen in o.a. Romeo over Julia, Het Oneindige Verhaal en Schuldeisers. Hij was te zin in de door hem geïnitieerde voorstelling Bent. Gastrollen waren voor hem weggelegd in Flikken Maastricht, De Co-Assistent, Danni Lowinski en Goede Tijden, Slechte Tijden. Daarnaast leent hij regelmatig zijn stem aan tekenfilmseries als iCarly, Winx Club, Fish Hooks en Transformers.

Tijdens zijn opleiding aan de Toneelacademie Maastricht speelde Jelle de Jong een hoofdrol in de film Vreemd Bloed (Maria Goos) en liep stage bij De Appel en Orkater. Na zijn afstuderen speelde hij bij Het Nationale Toneel in De KersentuinVerre Vrienden en Midzomernachtsdroom. Ook was hij te zien in Vrije RadicalenBouwmeester Solness en Liefde Half Om Half. Op televisie had hij rollen in ’t Spaanse Schaep, A’DAM – E.V.A., Walhalla en Dokter Deen. Komend seizoen is hij o.a. te zien in de film Michiel de Ruyter.

Beau Schneider studeerde van 2997 tot 2009 aan de Film Actors Academie. Hij besloot een all-round acteur te worden en volgende ook de Amserdamse Toneelschool & Kleinkunst Academie waar hij in 2012 afstudeerde. Hij speelde o.a. in de voorstelling Breaking the News en was met zijn vader te zien in het stuk Levenslang Theater van Davind Mamet. Op televisie speelde hij o.a. in Spangas en keert hij regelmatig terug in het Klokhuis. Voornamelijk is hij bekend van zijn rol als Tim Loderus in Goede Tijden, Slechte Tijden.

Job Gosschalk is mede eigenaar van Kemna Casting, waar hij tot 2006 als casting-director aan verbonden was (Emmy-nominatie Anne Frank, the whole story). Vervolgens richtte hij productiebedrijf Kemna & Zonen op dat meerdere films en televisieseries (co)produceerde, zoals Alles is Liefde (Gouden Kalf), ’t Schaep met de Vijf Pooten (o.a. Nipkowschijf), Bloedverwanten en Moeder ik wil bij de Revue. Na een aantal theaterproducties te hebben geregisseerd, is The Normal Heart de eerste voorstelling die Gosschalk produceert onder de naam Kemna Theater.

Coot van Doesburgh schreef (lied)teksten van diverse musicals (o.a. Jungle Book, Tijl UylenspiegelDe Nieuwe IJstijd) en vertaalde musicals als Cabaret, A Chorus Line (nominatie John Kraaijkamp Musical Award 2002) en Mamma Mia! (nominatie John Kraaijkamp Award 2004). Ze vertaalde toneelstukken (o.a. Amadeus, Wie Is Er Bang Voor Virginia Woolf?) en schreef liedjes voor Paul de Leeuw, Simone Kleinsma en Karin Bloemen. Verder publiceerde zij Grenada, Liefde voor een Eiland en de liedbundel LICHT.

Lees ook:Simone Kleinsma en Freek Bartels in ‘Next to Normal’
Lees ook:William Spaaij helpt bij zang en dansopleiding
Lees ook:Freek Bartels in ‘Aspects of Love’
Lees ook:Aangrijpende The Normal Heart terug in het theater
Lees ook:ROC schrapt naam Nijholt Academie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>