V&V haalt Dr. Dolittle naar Nederland


De musical Dr. Dolittle zal eind dit jaar te zien zijn in de Nederlandse theaters. V&V haalt de musical naar Nederland. Dit verklapte Albert Verlinde dit weekend in Life4You. De hoofdrol zal gespeeld worden door niemand minder dan Edwin Rutten.

Edwin Rutten is bij het grote publiek vooral bekend als Ome Willem, maar hij speelde eerder al in de musical Annie als Daddy Warbucks. Dr. Dolittle is gebaseerd op de boeken van Hugh Lofting. In 1967 werden deze boeken bewerkt tot filmmusical  met Rex Harisson als de dokter die met dieren kan praten. De muziek voor de film werd geschreven door Leslie Bricusse. De musical won onder andere een Oscar voor het beste lied, voor het nummer  Talk To The Animals.

De musical werd in 1998 in Londen voor het eerst op het toneel gebracht met Phillip Scofield als Dolittle en met Julie Andrews die de sten van de papegaai Polynesia insprak. Het was indertijd de duurste musical die ooit in Londen was geproduceerd. In 1998 verscheen de film met Eddie Murphy in de hoofdrol uit. De musical zal naar verluid in november van dit jaar nog in premiere gaan.

Volg Musicalblog ook op Twitter!

Lees ook:Kleine Michael Jacksons in musical Dr Dolittle
Lees ook:Win het boek ‘Dokter Dolittle’
Lees ook:Dr. Dolittle winters in première in Zoetermeer
Lees ook:‘Ome Willem doet Dr Dolittle’
Lees ook:Ghost wordt musical

1 Reacties // Reageer

One thought on “V&V haalt Dr. Dolittle naar Nederland

  1. Claudia

    weet iemand of hier audities voor kinderen voor zijn?? ik ben claudia, 11 jaar, 1.57 m en 5 jaar musical ervaring

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>