Freek Bartels en Jamai zetten zich in tegen pesten


De landelijke anti-pestcampagne Pak het aan! Stop Pesten! is vandaag gelanceerd. Hoofdrolspelers uit de musical JOSEPH and the Amazing Technicolor Dreamcoat, Freek Bartels en Jamai Loman, reikten het eerste exemplaar persoonlijk uit aan de kinderen van basisschool de Peetersschool in Amsterdam. Meer dan 6000 basisscholen in heel Nederland ontvangen vandaag de lespakketten en de wedstrijdvoorwaarden, en daarnaast is de website www.pakpestenaan.nl online waar het materiaal gedownload kan worden.

Het lesmateriaal dringt pestgedrag terug op basis van vier positieve pedagogische principes die goed gedrag stimuleren, zoals: ‘Zeg iets leuks over een ander’. Aan de basis van het lespakket staat de musical JOSEPH and the Amazing Technicolor Dreamcoat waarin Jozef gepest wordt door zijn elf jaloerse broers. De dromenjas van Jozef wordt in het lespakket gebruikt als symbool voor een pestvrije school. De droom van elke school die veelkleurig, vrolijk en veilig wil zijn. De kinderen gaan creatief met elkaar aan de slag om de mooiste dromenjas te maken. Basisscholen die meedoen met de bijbehorende wedstrijd ‘Ontwerp samen de dromenjas!’ maken kans op een gratis bezoek aan de musical JOSEPH in het Beatrix Theater Utrecht.


Freek Bartels, hoofdrolspeler JOSEPH and the Amazing Technicolor Dreamcoat:
“Voelt ieder kind zich thuis op school? Een pestvrije school is een belangrijke voorwaarde. Daarom lever ik graag een bijdrage aan het stoppen van pestgedrag. Want pas dan kan ieder kind zichzelf zijn. Zoals ik ook helemaal mezelf kan zijn in mijn dromenjas in de musical JOSEPH. Pak het aan! Stop Pesten!”

Erwin van Lambaart, Algemeen Directeur Joop van den Ende Theaterproducties:
“Wij zijn er trots op dat de musical JOSEPH als platform kan dienen om een dergelijk groot en actueel probleem als pestgedrag aan te pakken. Dit is een bijzonder project om maatschappelijke betrokkenheid te tonen.

Volg Musicalblog ook op Twitter!

Lees ook:Basisschoolleerlingen bezoeken Joseph
Lees ook:Joseph’s Dromenjas tegen het pesten
Lees ook:Joseph stopt 10 juli definitief
Lees ook:Joseph Technicolor Dreamtrain op Utrecht Centraal
Lees ook:Jamai officeel voor het eerst op als Joseph

1 Reacties // Reageer

One thought on “Freek Bartels en Jamai zetten zich in tegen pesten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>