Het Musical Awards Gala dit jaar op 7 juni

We zullen nog even geduld moeten hebben, maar het komt er weer aan: het John Kraaijkamp Musical Awards Gala. Deze zal dit jaar plaatsvinden op 7 juni in Studio 22 in Hilversum en ook dit jaar door de AVRO worden uitgezonden.

Het John Kraaijkamp Musical Awards Gala wordt weer een groots opgezette show met voorproefjes op het komende musicalseizoen. Dit jaar wordt er voor het eerst ook een nieuwe prijs uitgereikt: de Speciale Theater Award. Deze prijs wordt uitgereikt aan een theaterproductie met een uitzonderlijke betekenis voor (de ontwikkeling van) het musicalvak. Naast de Speciale Theater Award zijn er negentien John Kraaijkamp Musical Awards, de Oeuvreprijs en de ANWB Publieksprijzen voor beste grote en kleine musical. Er zullen op 7 juni dus in totaal 23 awards uitgereikt worden. In mei worden de nominaties bekend gemaakt.

Een grote musical heeft ten minste zestien castleden op toneel en een kleine musical maximaal vijftien. De volgende zes musicals komen in aanmerking voor een nominatie binnen de categorie grote musical: Hairspray (V&V Entertainment), Chicago (Mark Vijn Theaterproducties), Amandla! Mandela (Bos Theaterproducties), All Shook Up – Love Me Tender, Mary Poppins en Mamma Mia! (Joop van den Ende Theaterproducties).

De volgende zes musicals kunnen genomineerd worden voor een prijs binnen de categorie kleine musical:  De Palingvissers (Stichting Okapi/Jan Rot), Dromen zijn bedrog (Beeldenstorm), Dusty, you don’t have to say you love me (Harry Kies Theaterproducties),  Ja Zuster, Nee Zuster (V&V Entertainment), The Full Monty (Ruud de Graaf & Cornelissen Producties) en Urinetown (Stichting M-Lab).

Het bestuur van de Stichting Musical Awards heeft dit jaar het reglement op een aantal onderdelen aangepast. De grootste verandering is de nominatiecommissie, die bepaalt welke personen genomineerd worden. Deze commissie bestaat uit personen die, beroepsmatig of anderszins, bij het musicalvak betrokken zijn. Daarnaast zijn er nieuwe criteria ontwikkeld om nauwkeuriger onderscheid te maken tussen grote en kleine musicals en is de Speciale Theater Award in het leven geroepen.

De jury van de John Kraaijkamp Musical Awards zal op 7 juni de winnaars bekend maken. Dit jaar bestaat de jury uit:  Barrie Stevens, Jan-Simon Minkema, Linda Lepomme, Maxim Bezembinder, Hilde Scholten en voorzitter Eric van Tijn.

Kijk voor meer informatie over de John Kraaijkamp Musical Awards op www.musicalaward.nl

Lees ook:Frits Sissing presentator Musical Awards Gala 2010
Lees ook:Carlo en Irene presenteren twaalfde Musical Awards Gala
Lees ook:John Kraaijkamp Musical Awards worden op 8 juni uitgereikt
Lees ook:Musical Awards Gala dit jaar op 2 juni
Lees ook:Ook in 2010 Musical Awards Gala

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Het Musical Awards Gala dit jaar op 7 juni

  1. Cecilia

    Raar dat MP nu al in aanmerking komt voor een nominatie! Ze moeten nog beginnen met spelen en ten tijde van de nominaties zijn ze gewoon nog té kort bezig voor de commissie om dan al een mening te kunnen hebben gevormd over de musical en de musicalartiesten die daarin spelen! Maar ja .. dat is mijn mening. Mss dat anderen er anders over denken!

      /   Reply  / 
    1. Laura

      Ik denk er precies hetzelfde over hoor! Dan zou iedereen van die nominatiecommissie binnen een krappe 2 maanden naar Mary Poppins moeten. Ik weet niet hoeveel leden de commissie heeft, maar ik dacht toch wel aardig veel, en als niet iedereen er (meerdere malen) naartoe is geweest, kun je inderdaad geen eerlijke mening vormen.

      Aan de andere kant is het natuurlijk wel zo dat Les Misérables pas op 1 april begon met try-outen, en 2 maanden later toch 4 awards binnensleepte… Maar ja, toen was die commissie er nog niet, en bovendien: Les Mis was gewoon fenomenaal :)

        /   Reply  / 
  2. Geesje

    Dat was volgens mij met Tarzan precies het zelfde liedje, die stond er ook nog maar een maand of twee, en Ron Link haalde ook gelijk een award binnen.

      /   Reply  / 
  3. Mar

    Tja, misschien bekijkt de commissie wel gewoon de repetities en try-outs, die beginnen al eerder.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>