Ook in 2010 Musical Awards Gala


De Stichting Musical Awards heeft vandaag bekend gemaakt dat de jaarlijkse traditie van het Musical Awards Gala, na tien succesvolle edities, in 2010 zal worden voortgezet. De AVRO tekent ook komend jaar voor de live uitzending van het evenement dat begin juni plaatsvindt.

Het bestuur van de Stichting Musical Awards heeft bovendien het initiatief genomen om het reglement van de Musical Awards, met ingang van het huidige theaterseizoen, op een aantal onderdelen aan te passen. Een belangrijke aanleiding hiertoe was de uitslag van de enquête die, na het afgelopen Gala, werd gehouden onder de deelnemende theaterproducenten.

De grootste verandering is de ‘Nominatiecommissie’, die recent in het leven werd  geroepen. Deze commissie bestaat uit personen die, beroepsmatig of anderszins, bij het musicalvak betrokken zijn. Zo worden onder meer alle winnaars van een John Kraaijkamp Musical Award uitgenodigd deel uit te maken van de Nominatiecommissie, naast musicalproducenten en opleidingsinstituten.

Een door het bestuur van de Stichting benoemde jury besluit vervolgens op basis van de voorstellen van de Nominatiecommissie wie in aanmerking komt voor een Musical Award. De jury voor dit theaterseizoen bestaat uit Barrie Stevens, Eric van Tijn, Hilde Scholten, Jan-Simon Minkema, Maxim Bezembinder en Linda Lepomme.

Tot de overige aanpassingen behoren:  de nieuwe categorie ‘Speciale Theater Award’, nieuwe criteria om nauwkeuriger onderscheid te kunnen maken tussen grote en een kleine musicals en het besluit om specifieke familie- of kindertheatervoorstellingen voortaan apart te gaan beoordelen.

Lees ook:Het Musical Awards Gala dit jaar op 7 juni
Lees ook:Albert Verlinde is klaar met de Musical Awards
Lees ook:Musical-amateurs krijgen alsnog tweede editie Awards gala
Lees ook:Nieuwe vakjury en bestuursleden Musical Awards
Lees ook:Frits Sissing presenteert Musical Awards Gala

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>