Hein Gerrits voor het eerst als Joseph op het podium


Hein Gerrits
had zondag zijn debuut in rol van Joseph in Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat. Freek Bartels had een andere verplichting en alternate John Vooijs stond als Tarzan op het podium in het Circustheater, zodat Hein het podium op moest in de hoofdrol.

De reacties van het publiek en collega’s waren heel positief. Op zijn site laat Hein weten ‘Het was echt te gek! Ondanks hoe alles gelopen is, heb ik dus gewoon die jas aan gehad en de rol gespeeld! Dat voelde echt wel heel goed!!! Het was een fantastische show en ik heb er onwijs van genoten.’

Hein deed net als Freek mee met het programma Op Zoek Naar Joseph en viel vrij snel af. Toch kreeg hij de rol als understudy. De kans dat hij de rol zou spelen was klein, omdat hij als understudy nog John als alternate moest laten voorgaan. Zondag kreeg hij dan toch de kans om de rol te spelen. Hopelijk voor Hein niet voor de laatste keer!

Lees ook:John wordt toch alternate Joseph!
Lees ook:Eindelijk premiere voor John Vooijs in Joseph
Lees ook:Joseph Update: de benjamin verlaat de show
Lees ook:Joseph Update: Adriaan verlaat het toneel
Lees ook:Joseph Update: John en Freek in de finale

15 Reacties // Reageer

15 thoughts on “Hein Gerrits voor het eerst als Joseph op het podium

  1. Anna Schrier

    Wat een diepe teleurstelling. Maanden lang kijk ik uit naar Freek als Joseph- in december geboekt voor juni in Luxor Rotterdam. Overal wordt Freek gepromoot en dan, als je in de zaal zit de droge mededeling, dat Joseph wordt gespeeld door Hein. Geen excuses, geen opgaaf van rede niets van dat al. Wellicht kan men zich voorstellen dat er mensen speciaal voor Freek komen. Wij zijn in de pauze naar huis gegaan. Een illusie armer.

    Ik heb zelf een concertorganisatie, maar ik breng de mensen – mocht er onverwacht een errato zijn- altijd op de hoogte. Dat is niet meer dan correcte beleefdheid

      /   Reply  / 
    1. sandra

      Ik begrijp je reactie. Maar als je de berichten had gevolgd hier dan had je geweten dat Hein Joseph zou spelen. Freek is sinds vorige week ziek. Hij heeft een flinke griep en wellicht overbelast. Dus de arme jongen is verplicht thuis. Maar dan boek je toch nog een keer. Is geen straf zou ik zeggen.

        /   Reply  / 
      1. Angel Mulder Auteur

        Maar wel met het risico weer Hein te hebben. ;) Ik ga volgende week zondag weer en hoop wel dat Freek er dan is.

          /   Reply  / 
    2. Stefanie

      Je boekt een musical, niet een musicalacteur….
      Ik kan me heel goed voorstellen dat je Freek graag op het podium had zien staan, maar om nou in de pauze weg te gaan?

        /   Reply  / 
      1. sandra

        Inderdaad. Er is trouwens een heleboel waar je naar kan kijken. Ik heb ook liever Freek maar ik had Hein. Ik heb gewoon meer genoten van Rene van Kooten en meer gekeken naar de rest van de cast. Hein deed het niet slecht. Ik hoop wel dat Freek snel weer beter is. Schijnt vanavond ook niet gespeeld te hebben. Gaat nu toch wel lang duren, die afwezigheid. Verplichte rust noemen ze dat. Nou ja, hij zal het wel modig hebben. Hij zal toch moeten wennen aan die drukte er omheen. Dat zal echt niet minder worden.

          /   Reply  / 
    3. Nena

      @ Anna Schrier
      Als hoofd van een concertorganisatie zou je moeten weten dat alles onder voorbehoud is. Met concerten worden wijzigingen vooraf bekend gemaakt, maar met musicals is dat anders. Als iemand vand e band ziek is, kan de hele show niet door gaan. Dit is een musical waar understudies ingezet kunnen worden. Jammer dat je je maanden hebt verheugd, maar nogmaals: er is geen garantie dat jouw favo speler ook werkelijk speelt! Ik vind je reactie ook een regelrechte belediging voor (vooral) Hein die op het podium z’n uiterste best aan het doen is om een geweldige show neer te zetten. Wat kinderachtig om in de pauze naar huis te gaan. En wat betreft het excuses: ik zie niet in waarom Luxor excuses moet maken. De enige die hier excuses zou moeten maken ben jij.

        /   Reply  / 
  2. Dré

    Beste Anna,
    je hebt waarschijnlijk een concertorganisatie, die geen musicals produceert, want met 7 shows per week moet je af en toe wisselen.
    De kwaliteit van het geheel staat voorop en ik vind het alleen maar verstandig dat Hein het even heeft overgenomen.
    Jammer dat je bent wegggegaan, want na de pauze komt de voorstelling pas echt goed op stoom.
    Ik denk dat menig musicalfan met een beperkt budget het doodzonde vindt dat jullie stoelen vrij waren en het graag van jullie had overgenomen.
    Ik vind dat Hein ontzettend is gegroeid en ik ben helemaal naar Den Bosch getreind om nog een keer extra te gaan kijken; je ziet dat hij het vertrouwen in zichzelf gevonden heeft. Nu hij de teksten en de zang onder de knie heeft, komt de danser in hem naar boven.
    Ook zie je dat het samenspel met de cast heel ontspannen en goed is.
    Toen ik er was, klopte alles en was het een fantastische voorstelling.
    Misschien kunnen jullie “Freek in concert” organiseren en gaan wij met z´n allen lekker sparen voor een nieuw kaartje om Hein in Joseph te kunnen zien.

      /   Reply  / 
    1. Mo

      gisteren voor de eerste keer geweest
      Nou Ik vond helemaal niet erg om Hein als Joseph te zien wat is hij goed zeg

      en idd in de pauze naar huis gaan
      belachelijk
      Dre ben volledig met je stukje eens

      Liefst Zou ik Hein nog keer willen zien
      helaas is carre niet echt om de hoek hier

      wat ik overigens erg jammer vind is dat Understudys te weinig aandacht krijgen
      en ook de rest van de cast want zonder de rest geen show

        /   Reply  / 
  3. claudia

    ik was gister naar joseph geweest ik had ook iemand anders…maar dat maakt mij niks uit!i vond het harstikke leuk en je moet ook iemand anders een keer de kans geven hoor dus je overdrijft een beetje hoor Anna.

      /   Reply  / 
  4. Erna

    Wij zijn op zaterdag 27 juni naar Joseph geweest. Het geroezemoes dat ontstond na de mededeling dat Hein de rol van Joseph zou spelen was veelzeggend. Maar ik kan niet anders zeggen dan dat Hein zich uitstekend staande weet te houden.
    Hij heeft samen met alle anderen een fantastische voorstelling neergezet.

      /   Reply  / 
  5. Karin

    Gistermiddag Hein in actie gezien,kon ik mooi vergelijken want Freek zag ik al in Amsterdam.Hein heeft een prachtige stem, minder “heftig” dan Freek, en hij acteert met humor. Ik vond het een uitstekende voorstelling.Mijn dochter (12)was een beetje teleurgesteld, maar op de foto met René van Kooten maakte veel goed. Aardige vent trouwens,neemt alle tijd voor de fans!

      /   Reply  / 
  6. Rosa

    Hein nu 2x gezien, hij doet het fan-tas-tisch!

      /   Reply  / 
  7. Angel Mulder Auteur

    Wij hadden vanmiddag ook Hein. Hij deed het best goed. Ik heb Freek al als Joseph gezien, dus voor mij was het niet zo erg, maar voor degenen waar ik mee was was het natuurlijk minder leuk, want die wilden Freek graag zien. Renee was er ook al niet en degene die haar verving zong wat schreeuwerig. Overigens was Roy er wel, wat ook wel leuk was en ook een hele verrassing om Marjolein Teepen in het ensemble te zien.

      /   Reply  / 
  8. marjelle

    hoi ook ik ben naar de musical in luxor geweest en ja vond het ook jammer te horen dat Freek niet speelde maar toen Hein opkwam was het heus ramp hoor hij heeft een fantastiese stem en als je dan als een klein kind na de pauze weggaat heb je toch alleen maar je eige mee je hebt je eigen tekort gedaan
    omdat Freek de uitgekozen joseph is en overal opstaat nam ik me voor om nog een keer te gaaan wat heet een x 2x amsterdam caree de middagvoorstelling had ik Hein en ook de avondvoorstelling jammer? nee hoor t was weer fantasties wat een stemmen mierentietjes heb je de hele tijd de droom kwam uit , nu nog bij mij ik boek straks weer in utrecht wat een heerlijke musical met stuk voor stuk fantastiese zangers groetjes marjelle

      /   Reply  / 
  9. marjelle

    p.s. vergeet Renee helemaal de zangeres wat een dijk van een stem heeft die meid

    september o jee wat duurt daat nog lang gelukkig heb ik de cd
    ik leef in de droom ben de grond kwijt hihi liefs marjelle

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>