Noortje Herlaar zorgt voor rel in Maassluis


Op Zoek naar Mary Poppins
kandidate Noortje Herlaar heeft nogal wat opschudding veroorzaakt in Maassluis. Al zal ze daar zelf waarschijnlijk niet eens weet van hebben. In de Maassluise gemeenteraad is twijfel gerezen over de steunactie van de Stichting Promotie Maassluis aan Noortje, finaliste in de Mary Poppins-talentenjacht.

Diverse fracties vragen zich af of het budget van de Stichting Promotie Maassluis mag worden gebruikt om de carrière van individuele inwoners een zetje te geven. Verder speelt de vraag of het wel verstandig is inwoners op door de gemeente betaalde affiches aan te sporen via dure sms’jes op Noortje te stemmen. Stemmen op een van de kandidaten in het populaire tv-programma (AVRO) kost zestig cent per sms. Bekend is dat bij talentenjachtverkiezingen veel bellers vaker hun stem uitbrengen.

Als Noortje wint is dat goede reclame voor Maassluis; een bescheiden uitgave is dan geen bezwaar, menen CU-raadslid C.J. Smits en VVD-fractievoorzitter J. Breunis-Smits. Dat de vurige wens Noortje als nummer één te zien eindigen de telefoonrekening van Maassluizers kan opjagen gelooft mevrouw Breunis niet. “Het programma laat heel duidelijk zien wat sms’en kost.” Bezwaren om Noortje Herlaar met gemeentelijke middelen te steunen in haar ambitie om musicalster te worden ziet Karssen niet: “Noortje is een interessant promogegeven voor Maassluis. Waarom zouden we dan geen actie voeren om haar te helpen?”

Bron: Telegraaf

Lees ook:Noortje Herlaar wint prijs
Lees ook:Noortje Herlaar is Mary Poppins
Lees ook:William en Noortje onthullen geveldoekje in Madurodam
Lees ook:‘Alles Kan’ van Noortje op single uitgebracht
Lees ook:Mary Poppins poster hangt bij het Circustheater

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Noortje Herlaar zorgt voor rel in Maassluis

  1. Suzan

    Wahahahahahahahaha *verslikt zich* Wahahahahaha.

    En die mevrouw heeft nog gelijk ook! Gemeente zeik toch niet zo. Heb je eens wat leuks om te promoten, OP LANDELIJKE TV, gaan ze dit doen. Tsssk.

      /   Reply  / 
  2. Daniëlle

    Ik als inwoner van Maassluis vind dit bijzonder belachelijk! Gisterenavond zag ik het al op shownieuws en dit klopt echt van geen kanten!

    Ze lieten iemand van de SP gemeenteraad zien die het niet vond kunnen dat er e.e.a. wordt georganiseerd! Nou, op de SP gaan we dus maar niet stemmen dit jaar, maar dat terzijde!

    Bovendien kun je dus OZNMP gaan kijken in het plaatselijk theater, waar (volgens mij) haar moeder werkt. Mijn moeder zou precies hetzelfde doen als ik in de finale zou staan! Er hangen wat affiches in Maassluis, dat klopt, maar dat is toch hartstikke leuk!

    Ik kan me niet voorstellen dat in de woon- of geboorteplaats van de andere finalisten niets wordt georganiseerd! En als we het over gemeentegeld gaan hebben en de besteding daarvan, dan weet ik ook nog wel een aantal dingen waar ik niet aan mee wens te betalen!

    Zo, ik heb m’n zegje gedaan :) !

      /   Reply  / 
    1. Annelot

      Alle fans (van zowel Sophie als Rosalie als Noortje) delen stemflyers uit en hangen affiches op, dus waarom zou dat in Maassluis niet mogen…

        /   Reply  / 
      1. Daniëlle

        Helemaal mee eens!

          /   Reply  / 
  3. Suzan

    @ Danielle: Hahahahahahaha, dat is ferme taal! SP eat your heart out!

      /   Reply  / 
  4. maaike

    wat een geneuzel over een paar honderd euro die aan de promotie van Maassluis (en een van haar bewoners) wordt uitgegeven.
    Het is beter om over belangrijkere zaken in de krant te komen.

      /   Reply  / 
  5. Ronaldus Egbertus

    De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan en bij gebrek aan belangrijke punten om het nieuws te halen meent de SP kritiek te moeten leveren op wat de Stichting Promotie Maassluis doet. Kan het ´in huis hebben´ van een sporter, entertainer, musicalster belangrijk zijn voor een stad? Waar komt Liesbeth List vandaan? Anton Geesink? Johan Cruijff? Pieter van den Hoogenband? Noortje heeft nog niet de status van een van deze personen bereikt, maar wat niet is kan komen. De Stichting Promotie Maassluis heeft oog voor die mogelijkheid. Niet zo vreemd, die stichting is ervoor opgericht, het is haar werk, promotiemogelijkheden aangrijpen.
    De SP doet ook aan promotie en natuurlijk op z´n SP´s, negatief.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>