Holland Festival komt met speciale uitvoering West Side Story

West Side Story_07 © Todd RosenbergVan 1 tot en met 26 juni zal het Holland Festival ruim 45 producties presenteren die samen goed zijn voor 109 voorstellingen. Dit jaar wordt de musicalfilm ‘The West Side Story’ vertoond in Koninklijk Theater Carré onder leiding van het Radio Filharmonisch orkest.

Met speciale technieken is in deze gerestaureerde print van de film de muziek losgeweekt van de oorspronkelijke vocalen en dialogen. Het orkest speelt gelijk met de zangers uit de film. Bekende liedjes als Maria, America en Mambo zullen zeker te horen zijn.
Het Radio Filharmonisch orkest staat onder leiding van Wayne Marshall, een Engelse pianist, organist en dirigent. Hij staat bekend om zijn interpretaties van het werk van Amerikaanse componisten uit de twintigste eeuw, zoals George Gershwin, Leonard Bernstein en Duke Ellington.

West Side Story
West Side Story is een van de beroemdste musicals aller tijden en ging in 1957 op Broadway in première. Het idee voor de musical ontstond eigenlijk al in 1947 als East Side Story, een eigentijdse versie van Shakespeares Romeo en Julia over spanningen tussen de Iers-Amerikaanse bende van de Jets en de Joodse Emeralds in de Lower East Side van Manhattan.
De musical ging in 1957 op Broadway in première en haalde onder meer twee Tony Awards en vijf Tony-nominaties binnen. In 1961 kwam de filmversie uit, gebaseerd op het toneelscenario van Arthur Laurents, met de originele muziek, songteksten en choreografie, en met Natalie Wood als de Puerto Ricaanse Maria en Richard Beymer als haar geliefde Tony. Verder speelden onder meer Rita Moreno, Russ Tamblyn en George Chakiris mee. Voor de regie werd Robert Wise aangetrokken. De film is, net als de musical zelf, een regelrechte klassieker.

West Side Story is op zondag 23 juni 2013 om 20.00 uur te zien in het Koninklijk Theater Carré.
Kaarten zijn te koop via de website.

Lees ook:Tony en Maria onthullen ijssculptuur West Side Story
Lees ook:Kaarten voor West Side Story nu te koop!
Lees ook:Tony Neef, Maaike Widdershoven en het Groot Film- en Musicalorkest Timbres Divers
Lees ook:Theater Carré organiseert Musical 10-daagse
Lees ook:Aanbieding voor Musical-liefhebbers!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>