Janine van den Ende ontvangt onderscheiding

Joop en Janine vd EndeVandaag is Janine van den Ende benoemt tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. De vrouw van theaterproducent Joop van den Ende kreeg deze onderscheiding uit handen van burgemeester Röell van Baarn voor haar inzet voor de kunst en cultuur in Nederland en de daadkrachtige wijze waarop zij anderen inspireert om plannen en ideeën om te zetten in concrete resultaten.

Janine is onder andere bestuurslid en mede-oprichter van de VandenEnde Foundation. Daarnaast steunt zij het Stedelijk Museum in Amsterdam, het Nationale Ballet, het Concertgebouw, Foam Fotografiemuseum en het Holland Festival en heeft ze zich ingezet voor vele honderden studiebeurzen waarmee jonge talenten in de cultuur extra kansen kregen bij het ontwikkelen van hun kunstzinnige ambities. Tot vorig jaar was Janine ook jurylid en voorzitter van de Johannes Vermeerprijs, de Staatsprijs voor de kunsten.

Lees ook:VSCD Oeuvreprijs voor Joop van den Ende
Lees ook:Wereldwijd theaterfenomeen War Horse tijdens het Holland Festival in première in Koninklijk Theater Carré
Lees ook:Joop van den Ende Hamburger van het Jaar
Lees ook:Musical Fela! naar Carré
Lees ook:Directeur Edwin van Balken kondigt vertrek aan bij DeLaMar Theater

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>