The Sound of Music speelt vanavond 100ste voorstelling

The Sound of Music speelt vanavond haar 100ste voorstelling in Schouwburg Het Park te Hoorn. De voorstelling ging zaterdag 23 november 2014 in première, en is sindsdien als rondreizende voorstelling te zien door heel Nederland.

Op dinsdag 14 oktober 2014 vond de eerste repetitie plaats. Hiervoor werd in september het televisieprogramma Wie O Wie Zingt Do-Re-Mi uitgezonden. In dit programma werden kinderen gevolgd die auditie deden voor rollen van de von Trapp kinderen. Keet! en Vajèn van den Bosch verzorgden de presentatie.

Vajèn van den Bosch speelt zelf in de musical de rol van Liesl, Anouk Maas speelt de hoofdrol van Maria. De cast bestaat verder onder andere uit Ad Knippels (Kapitein von Trapp), Maaike Widdershoven (Moeder Overste) en Martijn Vogel (Rolf). Tijdens de première speelden Tony Neef en Cindy Bell mee als Max en Barones Schräder. Beide acteurs verlieten begin 2015 de productie voor Sonneveld in DeLaMar. Rein Kolpa en Ellen Evers zijn momenteel te zien als Max en Barones Schräder.

The Sound of Music weer naar Nederland

Deze productie markeert de vierde keer dat The Sound of Music in Nederland te zien is. De eerste productie was te zien in 1964 met  Johan Heesters als Kapitein von Trapp en Mieke Bos als Maria. In 2002 volgde een productie van Stage Entertainment met Maaike Widdershoven in de rol van Maria en Hugo Haenen als Kapitein von Trapp. In 2008 kwam een nieuwe productie op stand dankzij een samenwerking tussen V&V Entertainment en De Efteling. Wieneke Remmers en Rein Kolpa speelden de hoofdrollen in deze productie. Anouk Maas, de huidige Maria, speelde toen als Liesl.

Lees ook:Complete cast Sound of Music bekend
Lees ook:Wieneke Remmers speelt vanavond in The Sound of Music
Lees ook:Meer hoofdrollen bekend voor The Sound Of Music
Lees ook:Sound of Music weer terug in het theater met Anouk Maas als Maria
Lees ook:Tony Neef en Cindy Bell terug in The Sound of Music

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>