Jeske van de Staak vervangt Carolina Dijkhuizen bij Rent in Concert

RENT-in-concert-765x510Jeske van de Staak vervangt Carolina Dijkhuizen tijdens Rent in Concert dat 25 januari plaatsvindt in het Amsterdamse DeLaMar. Dijkhuizen moet verstek laten gaan wegens persoonlijke omstandigheden.

Jeske van de Staak zal de rol van Joanne zingen waarin ze ook te zien was in de M-Lab versie die onlangs bekroond werd met een Musical Award voor beste kleine musical. Zelf werd Van De Staak voor die productie genomineerd in de categorie beste vrouwelijke bijrol.

Op 25 januari vindt een unieke eenmalige concertversie plaats van de hitmusical RENT waarin naast Jeske van de Staak o.a. ook Freek Bartels, William Spaaij en Musical Award winnaar Mitch Wolterink te zien zijn. Het concert in het Amsterdamse DeLaMar Theater wordt georganiseerd ter ere van de te jong overleden componist Jonathan Larson.

Met songs als Seasons of Love, One Song Glory en Take me or Leave me is Jonathan Larsons Rent één van de meest bekende musicals. Op 25 januari is het precies 20 jaar geleden dat Jonathan Larson (nog voor de première van Rent) de originele, Engelstalige concertversie van zijn meesterwerk.

Gebaseerd op Puccini’s opera La Boheme vertelt RENT het verhaal van een groep jonge kunstenaars in een tijd waarin het HIV-virus nog een doodvonnis betekende. Geconfronteerd met armoede, creativiteit, relaties, verslaving en verlies, proberen ze ieder op eigen wijze de essentie van het leven te vatten in beeld, woorden en muziek. Welke keuzes maak je als je weet dat je niet lang meer zult leven? In een jaar tijd leren acht vrienden op hun weg naar volwassenheid een belangrijke les: leven voor vandaag!

De volledige versie van RENT was onlangs nog te zien in het sluitende M-Lab theater in Amsterdam-Noord en gooide daar hoge ogen. Zowel de aanvankelijke reeks als de reprise waren volledig uitverkocht en recent scoorde de productie maar liefst acht nominaties voor de Musical Awards van 2016. Een deel van de M-Lab cast zal ook in de concertante versie in DeLaMar acte de présence geven.

Kijk voor meer informatie op www.delamar.nl

Lees ook:Succesvolle M-Lab musical Rent keert terug op de planken
Lees ook:Rent terug in M-Lab
Lees ook:Musical RENT naar Amsterdam met Bart Boonstra (Popstars) in hoofdrol
Lees ook:RENT in M-Lab krijgt reprise
Lees ook:Rent mogelijk in reprise?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>