Musicalactrice krijgt hoofdrol in film Les Miserables

De Britse musicalactrice Samantha Barks  heeft de rol van Eponine gekregen in de muziekfilm Les Misérables. Ook sterren als Taylor Swift, Scarlett Johansson, Evan Rachel Wood en Glee-ster Lea Michele, deden auditie voor de rol. Voor Samantha wordt dit haar debuut op het witte doek.

De 21-jarige Samantha Barks, die in Groot-Brittannië bekend werd door haar deelname aan een talentenjacht van de BBC, kreeg het nieuws dinsdagavond te horen na haar laatste optreden als Nancy in de musical Oliver in het Britse Manchester. Producent Cameron Mackintosh mocht haar het goede nieuws vertellen. De rol is voor Samantha niet geheel onbekend, ze heeft de rol van Eponine eerder gespeeld in het theater.

Les Misérables is gebaseerd op de gelijknamige musical dat zich afspeelt in het Frankrijk van de negentiende eeuw. Het romantische drama wordt geregisseerd door Tom Hooper, die vorig jaar een Oscar won voor The King’s Speech. Samantha Barks is in de film te zien naast onder andere Anne Hathaway, Hugh Jackman en Russell Crowe.

Lees ook:Video: Preview Les Misérables
Lees ook:Les Miserables live featurette nu te bekijken!
Lees ook:Filmpje: Jodie is Nancy!
Lees ook:25ste verjaardag Les Misérables in de bios
Lees ook:Cast bekend van Oliver!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>