The Book of Mormon wint Grammy Award

De Grammy Award voor Best Musical Theater Album is gewonnen door het castalbum van de musical ‘The Book of Mormon’. De musical vertelt het verhaal van twee missionarissen die in het gevaarlijke Uganda het woord van de Mormonen moeten verspreiden. Mormonen geloven dat zij door middel van gebed leiding van God kunnen ontvangen.

Ze moesten het tijdens de nominaties voor de Grammy’s opnemen tegen de castalbums van Anything Goes en How To Succeed in Bussiness Without Really Trying.

De musical brak vorig jaar alle records en berekende de hoogste toegangsprijzen uit de geschiedenis van Broadway. De bezoeker betaalde toen $ 487,25 voor een eersterangs kaart die via Telecharge binnen 48 uur voor de voorstelling wordt aangeschaft. De reguliere prijs in de voorverkoop voor een eerste rangs plaats was $ 165,25.De recordhouder qua toegangsprijs was voorheen $ 480 voor  The Producers in 2001.

De voorstelling kreeg lovende recensies na de première op 24 maart 2011 en speelt sindsdien voor uitverkochte zalen in het Eugene O’Neill Theatre. Een Amerikaanse tournee gaat van start in Denver in december 2012 en Sonia Friedman Productions brengt de voorstelling mogelijk in 2012 naar Londen’s West End.

Lees ook:‘The Book Of Mormon’ breekt Broadway records!
Lees ook:The Book of Mormon breekt omzetrecords
Lees ook:De Producers stopt mogelijk zondag al!
Lees ook:Paul Groot wint Johan Kaart Prijs
Lees ook:Simone Kleinsma ontvangt Johan Kaart Prijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>