Reclamestunt Studio 100 zorgt voor ongeluk

Studio 100 dacht op Valentijnsdag op een originele manier reclame te maken voor de musical Robin Hood. Helaas liep dit minder goed af. Het productiebedrijf had een spandoek boven de Vlaamse snelweg opgehangen met de tekst: ‘Marianne, ik hou van jou.’ De spandoek trok de aandacht van automobilisten waardoor vier auto’s op elkaar botsten.

Het is verboden om reclame te maken boven de snelweg. De overheidsdienst Wegen en Verkeer in Vlaanderen (AWV) is daarom erg boos over de actie.

De spandoeken zijn meteen weggehaald en de AWV wil dat Studio 100 de schade vergoed. Maar het productiehuis zegt dat het helemaal niet wist van het verbod en dat ook niet is bewezen dat de botsing door het spandoek is veroorzaakt.

‘De spandoeken waren bedoeld als ludieke actie’, zegt Leen Blijweert van Studio 100. ‘Onze mensen hebben last-minute bedacht om die actie in het kader van Valentijn op te zetten. Daardoor hebben ze er niet bij stilgestaan dat er de nodige toelatingen voor moeten worden gevraagd. Het was uiteraard geen kwaad opzet, we wilden er geen negatieve dingen aan verbinden. We hebben ook vernomen dat er geen oorzakelijk verband is aangetoond met het ongeval. En of er eventuele kosten op ons zullen verhaald worden kan ik nu nog niet zeggen, we zullen dit bekijken als we daarover worden gecontacteerd.’

Lees ook:Musicalsterren in commercials
Lees ook:Fame-actie: 2 kaarten voor de prijs van 1!
Lees ook:BBC zoektocht ‘Over the Rainbow’ krijgt kritiek
Lees ook:Noortje Herlaar zorgt voor rel in Maassluis
Lees ook:Studio 100 schrapt eigen musicalversie ‘Assepoester’ na subsidierel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>