An American in Paris naar Broadway in 2015

1_160363_optIn het voorjaar van 2015 zal de musicalversie van de Oscar winnende film An American in Paris van Vincente Minnelli op Broadway te zien zijn. Dit meldde Broadway.com gisteren. Wie de rollen op zich gaan nemen, is voor alsnog niet bekend gemaakt. In december 2014 vindt de wereldpremière plaats in het Théâtre du Châtelet in Parijs.

Verhaal
Het verhaal gaat over oorlogsveteraan Jerry Mulligan (in de film gespeeld door Gene Kelly) die na de oorlog een nieuw leven begint in Parijs als schilder. Hij wordt daarbij geholpen door een rijke Amerikaanse vrouw, Milo Davenport. Zij wil haar verleden ook vergeten. Het wordt ingewikkeld wanneer hij het Parijse modemeisje Lise ontmoet, die zo haar eigen geheimen heeft. Wanneer blijkt dat naast hijzelf, ook twee van zijn vrienden, de Joods-Amerikaanse componist Adam en de Parijse aristocraat Henri, verliefd zijn op Lise, is helemaal het hek van de dam.


Creatives
De muziek en liedteksten van An American in Paris zijn geschreven door George en Ira Gershwin. Zij schreven hun compositie in 1928. Deze vormde later in 1951 de inspiratie voor het scenario van de filmversie, goed voor zes Oscars. De regie en choreografie van de musical is in handen van Christopher Wheeldon en het schript is geschreven door Craig Lucas.

Lees ook:Winnaars Tony Awards 2015
Lees ook:Musicalversie van filmhit Amélie
Lees ook:Win de DVD of Blu-Ray van Step Up 3!
Lees ook:Green Day musical ‘American Idiot’ op het filmdoek?
Lees ook:Broadway hit Beautiful: The Carole King Musical verfilmt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>