Plannen voor musical Disneyfilm Frozen

Disney-Frozen-780x450_optDisney CEO Bob Iger heeft onlangs vermeld in een interview dat Disney van is plan om de animatiefilm Frozen te bewerken tot een musical. Disney voert al gesprekken in de richting van een musicalversie, hoewel er nog geen specifiek plan is. “We willen het niet snel doen, maar wel goed”, zegt Iger.

De film is in de Verenigde Staten nu al het op een na grootste bioscoopsucces van Disney in het genre ooit, na de Lion King. De muziek is al populair en er is ook speelgoed gebaseerd op de hoofdpersonages naar aanleiding van de film. Het is dan ook een logische stap om de film te bewerken naar een musical.

Frozen is gebaseerd op het sprookje De Sneeuwkoningin van Hans Christian Anderson. Het gaat over een meisje dat door haar boze zus, de sneeuwkoningin, wordt vervloekt. Zij moet vervolgens een lange reis door het bevroren koninkrijk maken om haar bevroren hart weer te laten smelten.

Ook in Nederland is de film een hit en hebben onder anderen Willemijn Verkaik, Noortje Herlaar, Carlo Boszhard en Bena Bruijning hun stem ingesproken.

 

 

 

Lees ook:Noortje Herlaar stemrol in Disneyfilm Frozen
Lees ook:Willemijn Verkaik leent stem aan nieuwe Disney-film Frozen
Lees ook:Shrek nu ook op de planken als musical
Lees ook:Idina Menzel geeft concert in Nederland
Lees ook:Brokeback Mountain als musical

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>