Stage Entertainment Duitsland opent nieuw theater met Das Wunder Von Bern

wundervonbern_optDeze week maakte Stage Entertainment Duitsland bekend dat tijdens de opening van het nieuwe Hamburgse “Theater an der Elbe”  de musical Das Wunder von Bern in première gaat. Deze musical is op de gelijknamige film (2003, onder regie van Sönke Wortmann) gebaseerd en gaat over de perikelen van de 11-jarige voetbalfanaat Matthias en zijn in Rusland vastgezeten vader. Met de verrassende overwinning van Duitsland bij het wereldkampioenschap voetbal in 1954 als rode draad.

De verrassende overwinning van Duitsland bij het wereldkampioenschap voetbal op 4 juli 1954 staat ook wel bekend als het wonder van Bern. Deze overwinning is een mythe geworden en de spelers legendes. Wat die historische wedstrijd karakteriseert is niet zomaar de vreugde van het winnen van een voetbalfinale maar een soort van gemeenschappelijk geluk, een aanmoediging na de donkere jaren van het Derde Rijk. Het was voor schrijver, producent en regisseur Sönke Wortmann (‘Der bewegte Mann’) een uitdaging om dit gegeven te bewerken tot een speelfilm, juist omdat het over zo veel meer gaat dan alleen voetbal. ‘Das Wunder von Bern’ is dan ook de vervulling van zijn grootste en meest ambitieuze droom.

Het verhaal
Het is de zomer van 1954. De 11-jarige voetbalfanaat Matthias woont met zijn moeder, broer en zus in een West Duits mijndorpje. De terugkeer van zijn vader Richard, die gevangen zat in Rusland, werpt een schaduw over de eens zo gelukkige familie. Gebroken door zijn jaren in gevangenschap is het moeilijk voor vader Richard om zich weer aan te passen aan het dagelijkse leven in het naoorlogse Duitsland. Matthias is echter helemaal bezeten van het aankomende wereldkampioenschap voetbal in Bern, Zwitserland. Door zijn passie weet hij weer wat levensvreugde in zijn vaders hart aan te wakkeren. Als de finale van het wereldkampioenschap begint openbaart zich het wonder, de overwinning van het Duitse team, het wonder van Bern.

De muziek van de musical is geschreven door Martin Lingnau, liedteksten door Frank Ramond en het script is van Gil Mehmert.

De première van Das Wunder von Bern vindt waarschijnlijk in november van dit jaar plaats.

Lees ook:Stage Theater an der Elbe in Hamburg spectaculair geopend met Das Wunder von Bern
Lees ook:Ralf Mackenback wint voor Nederland het Junior Eurovisie Songfestival!
Lees ook:Eerste repetitie van musical Putting It Together
Lees ook:Richard Groenendijk alternate in Hairspray
Lees ook:Joes Brauers is Kruimeltje!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>