Première: Aspects of Love

Op zondag 7 oktober 2012 ging, onder grote belangstelling, de musical Aspects of Love in première in het DelaMar Theater in Amsterdam. Natuurlijk waren wij erbij.  Aspects of Love is de eerste musical van Andrew Lloyd Webber na The Phantom of the Opera. Aspects of Love was nog nooit eerder in Nederland te zien en wordt gezien als één van de meest intrigerende en persoonlijke composities van Andrew Lloyd Webber.

Nog even was de vraag of Ernst Daniel Smid in staat was om de hoofdrol te spelen. Nog geen maand geleden moest hij afscheid nemen van zijn vrouw die overleed aan de gevolgen van alvleesklierkanker.
Joop van den Ende betuigde zijn bewondering voor Ernst na afloop van de voorstelling en liet weten dat hij trots was op de manier waarop Ernst zijn rol vol kracht kon neerzetten. Tegenspeelster Lone van Roosendaal liet weten dat de cast erg met hem heeft meegeleefd afgelopen tijd. “We hebben veel geleerd over zijn krachtige houding, hij was ook erg open tegen ons over wat hij meemaakte. Ik heb daar veel bewondering voor.”

Het verhaal
Aspects of Love vertelt het verhaal van de jonge Engelsman Alex die, al reizend door Frankrijk, hopeloos verliefd wordt op de ambitieuze actrice Rose. Hij verleidt haar om mee te gaan naar de villa van zijn flamboyante oom George. Maar als George onverwacht binnen valt, valt Rose voor zijn onconventionele en kunstzinnige karakter en veranderen hun levens op slag. Wat enkel een onschuldige romance leek te zijn, wordt het begin van een langdurige, vurige en gepassioneerde rondedans tussen vijf mensen uit drie generaties, waarbij verovering, verraad en verlies uiteindelijk hun ware gezicht laten zien.

Wat de musical vooral bijzonder maakt is dat er geen gesproken dialogen in voorkomen. Het verhaal wordt vertelt door zang waardoor het ingewikkelde liefdesverhaal toch op een vlotte manier doorlopen wordt. De boodschap van de musical is duidelijk; ‘geef en neem, leef en biecht’. Liefde alleen overwint niet alles. En men komt in het leven verschillende soorten liefdes tegen. René van Kooten zegt hierover: “Iedereen heeft wel ervaringen in de liefde. Of deze nou goed of slecht zijn, iedereen krijgt er mee te maken. Je kunt uit de musical dus echt stukken halen die jij zelf misschien ook wel hebt meegemaakt. Alle aspecten van de liefde komen voorbij. Dat is bijzonder.”

Maaike Widdershoven en Michelle van de Ven kunnen we niet onbenoemd laten. Wat kunnen deze dames prachtig zingen!
Maaike speelt de minnares van George (Ernst Daniel Smid). Ze speelt een sterke vrouw die zich erg verbonden voelt met hem. Toch vraagt ze zich vaak af ‘Is dit het nou?’. Volgens Maaike heeft Andrew Loyd Webber zijn ziel en zaligheid in dit stuk gelegd. Je wordt er echt in meegesleept.

Zie een premièreverslag in de video hieronder.

De musical Aspects of Love toert tot eind april volgend jaar door Nederland. De musical zal in 41 verschillende theaters te zien zijn. Kijk voor meer informatie op www.musicals.nl/aspectsoflove

Fotograaf: Natascha Visser

Lees ook:Musical ‘Aspects of Love’ vervangt ‘Blood Brothers’
Lees ook:Mathijs Pater en Roman van der Werff in ‘Aspects of Love’
Lees ook:Hans Peter Janssens wordt alternate George in ‘Aspects of Love’
Lees ook:Perspresentatie ‘Aspects of Love’
Lees ook:Freek Bartels in ‘Aspects of Love’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>