Sonneveld in DeLaMar: Paul Groot in première

Sonneveld Sonneveld in DeLaMar beleefde gisteravond een tweede première: Paul Groots debuut in de titelrol van Wim Sonneveld. Groot speelt vanaf heden elke donderdagavond de rol van Wim Sonneveld, de rest van de week speelt Tony Neef de rol.

Goed groots

Paul Groot heeft een toepasselijke naam. Hij heeft namelijk een statig fysiek waarmee hij met kop en schouder boven de rest van de cast steekt. Letterlijk, want hij is ruim een kop groter dan zijn tegenspelers, wat vooral opviel bij het (uitstekende) samenspel met Bill van Dijk en Mariska van Kolck. Toch is zijn spel verrassend klein, op de beste manier die je kunt voorstellen. Groot is bij het algemene publiek bekend als komiek van Koefnoen, maar in Sonneveld in DeLaMar legt hij de grappen zeker niet te dik op. Komisch waar hij komisch moet zijn, serieus waar hij serieus moet zijn. De droge humor van het script gepaard met zijn deftige articulatie roept de echte Sonneveld sprekend op.

Een stem als Sonneveld zelf

Groots zangtalent schiet zeker niet te kort voor zijn spel. De enige kanttekening die gezet kan worden is dat zijn stem niet in elk lied even sterk is. Toch weet hij het publiek te verwennen met een stem die zowel een lach als een traan kan oproepen waar gepast. Met als prachtige laatste noot zijn vertolking van tijdloze lied Het Dorp. Ondanks zijn reputatie is Paul Groot geen onbekende in de musicalwereld, zo speelde hij onder andere in Spamalot en Shrek. Beide meer komisch dan Sonneveld in DeLaMar, maar met dit stuk bewijst hij ook een talent voor drama. Groot heeft een charmante flair die geknipt is voor de rol. Qua stem is hij niet even sterk als Tony Neef, maar beide heren zetten hun eigen versie van Wim Sonneveld neer. Beide versies zijn niet te missen en een prachtig avondje uit is gegarandeerd, welke Wim je ook te zien krijgt.

Sonneveld in DelaMar nu te zien

Sonneveld in DeLaMar is tot en met 26 april exclusief te zien in het DeLaMar Theater te Amsterdam. De cast bestaat uit Tony Neef, Mariska van der Kolck, Bill van Dijk, Freek Bartels, Cindy Bell en Sandra Jonkman. Paul Groot speelt elke donderdag de rol van Sonneveld, Wieneke Remmers speelt elke zondag de rol van Conny Stuart. William Spaaij is de understudy voor de rol van Friso Wiegersma.

Foto: Renée Polder

Lees ook:William Spaaij maakt 20 maart debuut in Sonneveld in DeLaMar
Lees ook:Sonneveld in DeLaMar speelt laatste voorstelling
Lees ook:Vernieuwde editie van Sonneveld de musical terug in DeLaMar
Lees ook:William Spaaij vanavond weer in Sonneveld
Lees ook:Paul Groot speelt Sonneveld in DeLaMar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>