Dolfje Weerwolfje: griezelig leuk!

Wie kent nu niet de spannende boeken van Paul van Loon over Dolfje Weerwolfje?! De meeste kinderen tussen de 7 en 12 jaar hebben wel eens een boek over dit bijzondere jongetje gelezen. Er werd al eerder een musical over Dolfje gemaakt en dat vroeg om een vervolg…

Het Verhaal
Wat ze ook beweren, Dolfje Spaan is een gewone jongen. Hij heeft gewoon een bril, hij gaat gewoon naar school, hij heeft gewone ouders (nou ja, bijna gewone ouders) en hij is bevriend met het leukste meisje van de wereld, Noura. En als Noura ineens een ándere jongen leuk vindt, is Dolfje ongelukkig. Ook dat is heel gewoon. Niks geks aan.
’t Is alleen dat hij af en toe in een weerwolfje verandert. Als het volle maan is. Dat is inderdaad niet zo gewoon. Maar voor Dolfje is het geen groot probleem. Hij is het gewend. Noura vindt het ook niet raar. Want zij is zelf ook een weerwolfje. 
Samen met Noura rondsluipen, ’s nachts bij volle maan, dát vind Dolfje het allerleukste. Maar nu is er dus ineens die andere jongen. En er dwalen nog meer duistere figuren rond. Figuren die Dolfje niet kent. Maar die hèm wel lijken te kennen. Figuren die hem kwaad willen doen. Vanuit de schaduwen in de nacht loeren ze naar Dolfje… En Noura? Waar is Noura gebleven?

Het is niet de eerste musical over Dolfje Weerwolfje. De musical heet ook niet voor niets Nieuwe Avonturen met Dolfje Weerwolfje. Het is het vervolg op de musical uit 2005 en is gebaseerd op het boek “De boze drieling” van Paul van Loon. Het grappige is dat je, ondanks dat hij zijn weerwolvenpak nog niet aan heeft, aan het begin al meteen door hebt wie Dolfje is. We herkennen hem aan zijn rode trui en blauwe broek. Ook Noura is heel herkenbaar uit de illustraties met haar blauwe broek en gele trui. Qua decor geen uitspattingen, maar dat is ook niet nodig. De transformatie van Dolfje naar weerwolf is echt heel origineel aangepakt.

De cast bestaat uit slechts zes personen die, met uitzondering van Dolfje, allemaal meerdere rollen aannemen. Ara Halici is een (overigens hilarische) klasgenoot, maar ook vader, opa en zus. Jules van Rijn speelt Dolfje en ondanks dat hij al 24 jaar is, komt hij als kind heel geloofwaardig over. Dit zal ook door zijn geringe lengte (1.58m) komen. Dolfjes vriendinnetje Noura wordt gespeeld door Sanguita Akkrum. Pim Wessels is de nieuwe jongen in de klas, Loek. Hij is knap maar mysterieus tegelijk. Mareille Labohm speelt mevrouw Krijtjes, een ietwat gestoord typje. Isabel Commandeur is de juf van Dolfje en Noura. Vraag ons niet waarom, maar wat doet zij ons aan Noortje Herlaar denken! Ze blijkt ook een zelfde prettige zangstem te bezitten. De liedjes uit de musical blijven helaas niet echt hangen. Verwacht dus geen meezingers.

Dolfje Weerwolfje is spannend, maar niet té spannend. De kleintjes zitten met open mond te kijken, maar we hebben er geen een weg zien duiken van angst. Dolfje Weerwolfje is griezelig, maar op een leuke manier. Een absolute aanrader, zeker voor de fans van de boeken.

Dolfje Weerwolfje is nog t/m 1 mei 2011 te zien in theaters door heel Nederland. Kijk voor meer informatie en een speellijst op de website www.theaterterra.nl

Foto’s: Joey Buddenberg

Lees ook:Dolfje Weerwolfje weer als musical op de planken
Lees ook:Première Dolfje Weerwolfje: Griezelig leuk
Lees ook:Nieuwe cast Dolfje Weerwolfje bekend
Lees ook:Audities! Dolfje Weerwolfje
Lees ook:Ara Halici in Dolfje Weerwolfje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>