‘The Wild Party’ is geen wild feest, wel een beleving!

 The Wild Party is geen feest. Vanaf de eerste noten waarin Vera Mann als Queenie de start en ondergang van haar relatie met Burrs bezingt, voert de ondertoon van vergane glorie de boventoon.

 In het kader van het festival ’50 jaar musicals in Nederland’ wordt het festival afgesloten met een oude bekende van M-lab, namelijk The Wild Party, die maandag 19 september in het DeLaMar Theater in Amsterdam in première ging. Deze musical symboliseert de jaren ’00. In deze periode zien we in een nieuw sub-genre musical ontstaan: de kleine, inhoudelijke producties. Deze musicals zijn niet geïnitieerd door een producent, maar ontstaan vanuit de schrijver en de componist.

Omdat The Wild Party in 2006 al voor uitverkochte zalen speelde, is besloten het nu groter aan te pakken en de musical, met een top-cast, een tour te laten maken door Nederland. 

The Wild Party speelt zich af tijdens één doorwaakte nacht in 1928 in New York. De Clown Burrs (Ara Halici) en revue-ster Queenie (Vera Mann) geven een feest om hun uitgebluste relatie te redden. De gasten presenteren het decadente leven uit die tijd, met kunstenaars en artiesten, vooral vrijgevochten types. Het feest barst los, maar als snel wordt duidelijk dat wat een wild feest zou moeten zijn, een trieste avond wordt dat gruwelijk uit de hand loopt.

 Te gast zijn onder andere Ellen Evers als Kate en Gino Emnes als Mr Black. Ivo Chundro is te gast als Eddie de Bokser en de overige castleden zijn Rowen Aida Ben Rabaa, Nola Delsing, Andre Haasnoot, Anne-Marije Huijboom, Matthew Micel, Michael Muller en Liss Walravens.

In The Wild Party stelen vooral de vrouwen de show. Vera Mann als Queenie, komt in het begin nog verveeld over, maar al snel wordt duidelijk dat er bij haar veel pijn van binnen zit, wat hartverscheurend naar voren komt in het prachtige nummer ‘Hij speelt een spel met mij’! Het nummer dat in 2006 de aanleiding was om The Wild Party te gaan brengen in M-lab. En Ellen Evers als Kate is fantastisch. Wat een energie, wat een passie. En tussen de geschoolde dansers van de cast valt ze absoluut niet uit de toon. Deze dansers kunnen naast goed technisch dansen prima uit de voeten met hun zangsolo’s en laten het af en toe toch nog een echt feest zijn.

 The Wild Party is een musical die je raakt. Laat de titel je niet misleiden en verwacht geen gezellig avondje uit, waarbij je vrolijk dansend het theater verlaat. Maar wil je een gezelschap tot het uiterste zien gaan om de diepe, rauwe emoties weer te geven, dan is The Wild Party dé musical om te gaan zien. Ook voor niet-musicalliefhebbers!

 Ook bekende twitteraars waren lovend over The Wild Party. Zoals bijvoorbeeld;

 Jon van Eerd; Terug van Wild Party van #Mlab! Wat een top top voorstelling. Grote talenten. Prachtige muziek. Trots op Vera. Gaat dat zien.

 Sophie Veldhuizen; Wat was the wild party goed! topvoorstelling!

 Maurice Wijnen; The Wild Party, leuke mix van nieuw en gevestigd talent. Met spannende Vera Mann, prachtig zingende Gino Emnes en komische Ellen Evers.

 The Wild Party is geschreven en gecomponeerd door Andrew Lippa. De muziek is een combinatie van jazz en gospel uit de jaren twintig en popsongs met R&B sounds uit het hedendaagse New York. Frans Heemskerk won met The Wild Party in M-Lab een Musical Award en neemt voor de tournee opnieuw de muzikale leiding voor zijn rekening. Koen van Dijk tekent voor de vertaling en regie.

 The Wild Party is nog te zien in de volgende steden;

September

21 | Groningen – Stadsschouwburg Groningen

23 | Den Haag – Diligentia

24 | Heerlen – Parkstad Limburg Theaters

25 | Apeldoorn – Orpheus

26 | Breda – Chasse Theater

27 | Helmond – ’t Speelhuis

30 | Goes – Theater de Mythe

 

Oktober

1 | Doetinchem – Schouwburg Amphion

3 | Eindhoven – Parktheater 

4 | Rotterdam – Oude Luxor

6 | Utrecht – Stadsschouwburg

7 | Leeuwarden – De Harmonie 

8 | Leiden – Stadspodia Leiden

 

Scene foto’s; Bob Bronshoff / Cast foto’s; Sonja Jansma

Lees ook:Gino Emnes en Ellen Evers ook in ‘The Wild Party’
Lees ook:Ara Halici neemt hoofdrol ‘The Wild Party’ over van Alex Klaasen!
Lees ook:Bank uit ‘The Wild Party’ is te koop!
Lees ook:Vera Mann in ‘The Wild Party’
Lees ook:Alex Klaassen en een wild feestje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>