Beauty and the Beast komt terug in het theater!

B&BStage Entertainment Nederland presenteert één van de meest succesvolle en geliefde musicals aller tijden; Beauty and the Beast. In 1991 bracht Paige O’ Hara,  een bekend gezicht op Broadway, het tekenfilmkarakter Belle tot leven in de veelgeprezen en Oscar-winnende Disneyklassieker Belle en het Beest.

Beauty and the Beast beleefde haar première op 2 oktober 2005 in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De voorstelling was de Nationale Toer van Joop van den Ende Theaterproducties in 2005/2006. De laatste voorstelling werd gespeeld op 13 januari 2007 in het Circustheater Scheveningen waar de voorstelling wegens groot succes een verlengingsperiode speelde. De voorstelling werd in een gedeeltelijke andere rolbezetting tot en met 29 april 2007 gespeeld in Antwerpen. Onder andere Chantal Janzen, Stanley Burleson, Carlo Boszhard en René van Kooten speelden toen een hoofdrol. Wie deze keer te zien zal zijn in Beauty and the Beast is nog niet bekend.

Het verhaal
Belle en het Beest speelt zich af in Frankrijk  in de vroege 19e eeuw. Daar plukt de vader van Belle een roos op het landgoed van het Beest, om zijn dochter een plezier te doen. Het Beest wil hem nu echter vermoorden, waarna Belle naar zijn kasteel gaat om de plek van haar vader in te nemen. Daar komt ze erachter dat er helemaal geen monster in hem schuilt en dat hij ooit zelfs een knappe prins was.

De musical staat gepland als reizende musical en is te zien in seizoen 2015-2016.

Lees ook:Stemmen Noortje Herlaar en René van Kooten in Nederlandse film-versie Belle en het Beest
Lees ook:Anouk Maas in Beauty and the Beast
Lees ook:Loeki Knol in Beauty and the Beast
Lees ook:Freek Bartels als Gaston in Beauty and the Beast
Lees ook:Repetities Disney’s Beauty and the Beast van start!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>