Auditieoproep Beauty and the Beast

B&BBeauty and the Beast is een schitterend sprookje. Een betoverend liefdesavontuur vol romantiek, indrukwekkende decors, schitterende kostuums en prachtige muziek. Een avontuurlijke zoektocht naar de echte liefde, waarin uiterlijk geen rol speelt.

Verhaal
De mooie Belle komt terecht in het duistere kasteel van het verschrikkelijke beest. Door een vloek is hier het complete personeel als huisraad tot leven gekomen. Na een avontuurlijke zoektocht naar de ware liefde, valt Belle uiteindelijk voor de innerlijke schoonheid van het afzichtelijke beest. Maar of dat de betovering verbreekt…

Aanmelden
Aanmelden kan tot 26 februari 2015 door ons een uitgebreide CV en foto (jpg) te mailen naar [email protected]. Indien je CV aansluit bij de door ons gestelde criteria ontvang je van ons een uitnodiging voor de audities. De audities vinden plaats vanaf 9 maart 2015.

Rolbeschrijvingen

Belle
Sopraan/belt (g-“f)
Leeftijd: 20-27 jaar. Een jonge goed uitziende zangeres; ze is zich niet bewust van haar schoonheid. Avontuurlijk, nobel, gevoelig en slim. Moet goed kunnen bewegen.

Het Beest
Bariton (a-f’)
Een statige, indrukwekkende verschijning; in de 30 qua leeftijd, mogelijk iets ouder.
Een gekwelde ziel gevangen in het lichaam van een beest. Wanneer hij Belle ontmoet, ontwaakt zij in hem een warme en liefdevolle kant. Moet goed kunnen bewegen.

Maurice (Belle’s vader)
Karakterbariton (B-des’)
Leeftijd: 40-60 jaar. Het type van een dwaze gekke professor. De komische en liefdevolle vader van Belle.

Gaston
Bariton (A-f’)
Leeftijd: 20-30 jaar. Geloofd werkelijk dat hij een door God gegeven geschenk voor vrouwen is: ziet er goed uit, is groot van lichaam en zeer gespierd; onbeschoft; opschepper; verwaand. Moet goed kunnen bewegen.

Lefou
Bariton/Tenor (B-fis’)
Gaston’s kameraad; een grappenmaker, een beminnelijke stommeling, een clown. Zeer klein en iel van postuur. Valt en struikelt voortdurend.

Mevrouw Pot
Karaktersopraan (fid-g’’)
Leeftijd: 40 – 55 jaar. Een Engelse theepot. De goedhartige moederfiguur in het huishouden van het kasteel.

Lumiere
Tenor (A-fis’)
Een kandelaar: Frans qua nationaliteit, een jeugdige Maurice Chevallier. Een showman op en top. Moet goed kunnen bewegen.

Tickens
Karakterbariton (A-e’)
Leeftijd: 30-45 jaar. Een klok. Een manisch ijverige, streberige en bevlogen Engelse butler; een beetje arrogant en uit de hoogte. Een goed hart; beminnelijk.

Babette
Sopraan (c’-d’’’)
Leeftijd: 20-30 jaar. Een mooie plumeau (een stoffer van veren). Zeer vrouwelijk en voluptueus; ziet er goed uit. Een goede danseres en zangeres.

La Commodia
Sopraan (cis’-fis’’)
Leeftijd: 30 – 40 Een kleren/garderobekast. Een beetje halfzacht, niet helemaal in orde; over vriendelijk. Goede operastem.

Ensemble:
Zangers/dansers
met uitstekende vocale-en dans vaardigheden. Alle zangeressen moeten een sopraanstem hebben. Ook zoeken we dansers met acrobatische vaardigheden.

Lees ook:Repetities Disney’s Beauty and the Beast van start!
Lees ook:Beauty and the Beast komt terug in het theater!
Lees ook:Stemmen Noortje Herlaar en René van Kooten in Nederlandse film-versie Belle en het Beest
Lees ook:Marcel Visscher neemt rol Gaston over van Freek Bartels
Lees ook:Première: Beauty and the Beast – een betoverend sprookje!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>