Chicago stopt na 15 jaar op West End

Op 1 september 2012 zal het doek vallen voor de hitmusical Chicago. Nadat de musical 15 jaar geleden nieuw leven was ingeblazen zal de voorstelling stoppen in het Garrick Theatre op West End.
Chicago is sinds november 1997 te zien in Londen en is de langstlopende Amerikaanse musical ooit op West End.Producent Barry Weissler is echter positief. Hij verwacht dat de musical over een jaar of twee weer terug komt op West End.

De vaste cast van de musical bestaat uit: Maria Friedman, Henry Goodman, Nigel Planer,  Denise Van Outen, Linzi Hateley, Kelly Osbourne en Raza Jaffrey maar in de afgelopen jaren zijn daar nog een aantal bekende namen aan toegevoegd zoals Christie Brinkley, America Ferrera, Brooke Shields en Sacha Distel.

Chicago volgt het verhaal van twee vrouwen in een wereld achter de tralies, Roxie Hart en Velma Kelly. Roxie en Velma zijn door moord in de gevangenis beland en strijden ieder afzonderlijk voor hun vrijheid. De strijd is meedogenloos en geen middel wordt onbenut gelaten. Op de meest uiteenlopende manieren proberen zij de aandacht van de media en van de gehaaide advocaat Billy Flynn te trekken. Om dit te bereiken deinzen de twee rivales nergens voor terug en spelen ze een gevaarlijk spel met elkaar. Een spel waarin macht, showbizz en passie de inzet is. Het mediacircus rond misdadigers is tegenwoordig actueler dan ooit.

Chicago is een van de succesvolste shows ter wereld en won vele prijzen. Bekende nummers uit de musical zijn All That Jazz, Cell Block Tango en Razzle Dazzle.
Aan de lijst internationale versies lijkt geen einde te komen. In 2010 krijgen ook Argentinië, Italië, Japan en Zwitserland een nieuwe Chicago-versie en in 2011 volgen Noorwegen en Venezuela.

In november 2009 werd de musical ook opnieuw in de Nederlandse theaters gebracht met onder andere Mariska van Kolck , Joke de Kruijf, Peter Lusse, Doris Baaten en Thom Hoffman in de hoofdrollen.

Lees ook:Brooke Shields gaat musical Chicago regisseren
Lees ook:Chicago terug naar Nederland!
Lees ook:Musical Chicago in première
Lees ook:Mariska wordt Roxy Hart
Lees ook:Debuut op West End voor America Ferrera

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>