Musical Chicago in première

Vanmiddag gaat de bekende hitmusical Chicago in première in schouwburg het Park in Hoorn. Het betreft de tweede Nederlandse versie sinds Chicago in 1999 te zien was in het Beatrix Theater in Utrecht. Ditmaal zijn de hoofdrollen weggelegd voor Mariska van Kolck als Roxie Hart en Joke de Kruijf als haar rivale Velma Kelly. Samen met Peter Lusse (Amos Hart), Doris Baaten (Mama Morton) en Thom Hoffman als de gehaaide advocaat Billy Flyn gaan zij tot en met mei toeren langs Nederlandse en Belgische theaters.

Chicago volgt het verhaal van Roxie Hart en Velma Kelly, die voor moord in de gevangenis zitten en ieder voor zich strijden voor hun vrijheid. Ze spelen een gevaarlijk spel om de aandacht van de media en van de advocaat Billy Flynn te trekken. De oorspronkelijke musical uit 1975 was zijn tijd ver vooruit. ”Het mediacircus rond misdadigers is tegenwoordig actueler dan ooit”, aldus theaterproducent Mark Vijn. Seth Gaaikema is verantwoordelijk voor de Nederlandse vertaling.

Chicago is een van de succesvolste shows ter wereld en won vele prijzen. Bekende nummers uit de musical zijn All That Jazz, Cell Block Tango en Razzle Dazzle. In Londen, waar de nieuwe Chicago sinds november 1997 te zien is, is het de langstlopende Amerikaanse musical ooit. Aan de lijst internationale versies lijkt geen einde te komen. In 2010 krijgen ook Argentinië, Italië, Japan en Zwitserland een nieuwe Chicago-versie en in 2011 volgen Noorwegen en Venezuela.

Lees ook:Brooke Shields gaat musical Chicago regisseren
Lees ook:Chicago terug naar Nederland!
Lees ook:Chicago stopt na 15 jaar op West End
Lees ook:Mariska wordt Roxy Hart
Lees ook:Cast Chicago bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>