Douglas Hodge is Willy Wonka in Charlie and the Chocolate Factory

Eerder berichtte wij al dat er een musicalversie gemaakt zou worden van het beroemde verhaal van Roald Dahl: Charlie and the Chocolate Factory. Inmiddels is bekend geworden dat acteur Douglas Hodge zal de rol van Willy Wonka gaan spelen.
De musical is vanaf juni 2013 te zien in het London Palladium.


Douglas Hodge speelde onder andere in The National Theatre, the RSC, Shakespeare’s Globe and The Royal Court Theatre.
Ook speelde hij in de films Vanity Fair en Robin Hood. Binnenkort komt de film Diana uit waarin hij de rol van Paul Burrell, de butler van Diana, prinses van Wales speelt. Hij werd vier keer genomineerd voor een Olivier Award en won een Tony, Drama Desk en Outer Critics Circle Award voor de rol van Albin in La Cage aux Folles.

Sam Mendes zal de musical gaan regisseren. David Greig is verantwoordelijk voor het script en Marc Shaiman en Scott Wittman hebben speciaal voor de musical nieuwe nummers geschreven. Zij schreven eerder al liedteksten voor de musical Hairspray. De musical wordt geproduceerd door Warner Brothers,Theatre Ventures, Neal Street Productions en Kevin McCormick.

Het verhaal:
Charlie Bucket is een arm jongetje. Hij woont samen met zijn grootouders, vader en moeder in een klein huisje in dezelfde stad als de beroemde chocoladefabriek van Willy Wonka. Willy Wonka staat bekend als de beste producent ter wereld van chocola en ander snoepgoed. Op een dag wordt een wedstrijd uitgeschreven. In vijf van de chocoladerepen van Wonka bevindt zich een Gouden Toegangskaart. De vijf kinderen die zo’n kaart vinden, mogen de fabriek bezoeken. Als Charlie een Gouden Toegangskaart in handen krijgt en de fabriek bezoekt, gebeuren er rare dingen..

Charlie and the Chocolate Factory gaat op 25 juni 2013 in het Theatre Royal Drury Lane in Londen in première. Op 15 oktober start de kaartverkoop.

Lees ook:Charlie and the Chocolate Factory als musical in Londen
Lees ook:Charlie and the Chocolate Factory wordt mogelijk musical
Lees ook:Olivier Awards 2014 – de winnaars
Lees ook:Presentator Graham Norton nu zelf in musical
Lees ook:Musical ‘Sister Act’ op Broadway

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Douglas Hodge is Willy Wonka in Charlie and the Chocolate Factory

  1. FRANK.N STEIN

    The fun is that the London Palladium was the original choice for this show Then someone (Andrew Lloyd Webber? (He does own both theatres) decided that a musical which features child murder/abuse as one of its central features was,perhaps,not quite right for the “fasmily-orientated” Palladium. So,he/they opted to do “A Chorus Line” there instead. Nice,”childeren-friendly”show with songs like “Tits n’Ass” and talk of drugs and Gayness and so on. Whoopee!

      /   Reply  / 
    1. Bast

      Haha! sharp!

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>