De Gebroeders Leeuwenhart in première

Vandaag ging in Hoorn de musical De Gebroeders Leeuwenhart in première met in de cast Ara Halici (Cabaret, The Wild Party, Dolfje Weerwolfje), Pim Wessels (SpangaS, Dolfje Weerwolfje), Roos van der Waerden (Daendels), Wesley de Ridder en Paul Keizer (Soldaat van Oranje).

De broers Karel en Jonathan Leeuw belanden in Nangijala, een paradijs van sprookjes en kampvuren. Als Nangijala wordt bedreigd door de tiran Tengil, gaan de broers samen met de goede ridders een gevaarlijke strijd aan om het land te verdedigen, zelfs tegen een draak. Achter het avonturenverhaal van De Gebroeders Leeuwenhart gaat een nog veel groter avontuur schuil, dat het leven bespreekbaar maakt voor kinderen én volwassenen.

Astrid Lindgren schreef het boek De Gebroeders Leeuwenhart in 1973, waarna het in 46 landen over de hele wereld vertaald is. Er werd een film van het boek gemaakt en in 2009 ontwikkelde M-Lab het verhaal tot een musical. In de musical wordt met poppen, maskers en dierenfiguren een wereld verbeeld van ridders, paarden en draken. Theater Terra brengt deze musical nu in een eigen versie naar de Nederlandse theaters. Een recensie van deze musical lees je binnenkort op Musicalblog.nl Zie enkele foto’s van de première hieronder.

Foto’s: Angel Mulder – klik op de thumbnails voor grotere versies

Lees ook:Theater Terra presenteert familiemusical: De gebroeders Leeuwenhart
Lees ook:Dolfje Weerwolfje weer als musical op de planken
Lees ook:De Gebroeders Leeuwenhart; spannend en ontroerend
Lees ook:Musical De Gebroeders Leeuwenhart opnieuw in M-Lab
Lees ook:Dolfje Weerwolfje: griezelig leuk!

1 Reacties // Reageer

One thought on “De Gebroeders Leeuwenhart in première

  1. Peter de Mie

    Hoop voor de kijkers dat deze musical beter wordt dan de zwart/wit film over de geboeders Leeuwenhart die ik gezien heb.

      /   Reply  / 
  2. Pingback: De Gebroeders Leeuwenhart; spannend en ontroerend | Musical

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>