Daniël Boissevain in musical Brandende Liefde

Angel MulderDe cast van de nieuwe musical Brandende Liefde is compleet. De mannelijke hoofdrollen worden gespeeld door oud All Stars collega’s Daniël Boissevain en Frits Lambrechts. De vrouwelijke hoofdrollen zijn weggelegd voor Catherine ten Bruggencate en Loes Haverkort. De musical gaat op 2 maart 2009 in première in de Leidse Schouwburg en was een expliciete wens van de in 2007 overleden Jan Wolkers.

Foto: Angel Mulder

“Na het zien van de musical Turks Fruit van Beeldenstorm en Harry Kies Theaterprodukties in 2005, waren Jan en ik erg enthousiast. Voor ons was het een originele herschepping van zijn inmiddels klassiek geworden roman. ‘Deze mensen moeten Brandende Liefde gaan doen’, zei Jan die avond. Vol verwachting kijk ik uit naar de theaterversie.”, aldus Karina Wolkers.

Brandende Liefde, geschreven in 1981, is een humoristisch verhaal over Mademoiselle Bonnema die Franse les geeft aan jonge kunstenaars. Een daarvan is Rick die in ruil voor klusjes en de verzorging van haar oude vader het souterrain mag betrekken. In het huis wonen ook Anna en haar man, een concertpianist. Tussen Anna en Rick bloeit een hartstochtelijke liefde op, die op alle mogelijke manieren lijkt te worden dwarsgezeten door Bonnema. Zo ontstaat een onmogelijke driehoeksrelatie tussen een gepassioneerde kunstenaar, een beeldschone muze en een lerares Frans.

Lees ook:Brandende Liefde komt er aan
Lees ook:50% Korting op Brandende Liefde in De Meervaart
Lees ook:Loes en Frits volledig naakt in Brandende Liefde!
Lees ook:Brandende Liefde in première
Lees ook:Fotoverslag: Première Brandende Liefde

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Daniël Boissevain in musical Brandende Liefde

  1. Ellen & Louis

    Wij hebben het geluk gehad om de try-out te mogen bijwonen op 25 februari 2009 in de Speeldoos in Baarn. We zijn geen van beiden echte Wolkers-fans maar wat deze cast hier neer heeft gezet is in een woord briljant! Indrukwekkend neergezet, meeslepend en ‘spannend’.

    Om in stijl te blijven: het boek wordt in deze musical op een prachtige manier ‘geschilderd’.

      /   Reply  / 
  2. Angel Mulder Auteur

    Ik ben benieuwd! We gaan het heel snel zien… :)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>