Brandende Liefde komt er aan

Gisteren presenteerde de cast van de musical Brandende Liefde zich aan de Nederlandse pers. De musical zal op 2 maart a.s. in premiere gaan in de Leidse Schouwburg. In de hoofdrollen onder meer Daniël Boissevain, Catherine Ten Bruggencate en Loes Haverkort.

In een statig huis aan de Amsterdamse Sarphatistraat woont Mademoisselle Bonnema, (Catherine Ten Bruggencate). Zij geeft er Franse les aan jonge kunstenaars, onder wie Rick (Daniël Boissevain). Die in ruil voor klusjes en de verzorging van de oude vader van Md Bonnema het souterrain van het Herenhuis betrekt.
Rick vat een gepassioneerde liefde op voor Anna (Loes Haverkort), die met haar man, een concertpianist, ook in het huis woont.

Tussen Anna en Rick bloeit een gepassioneerde liefde op die op alle mogelijke manieren verhinderd lijkt te worden door Md Bonnema. Het herinnert haar te veel aan haar eigen onmogelijke liefde in het verleden, die ook in het Herenhuis plaatsvond. Zo ontstaat een onmogelijke driehoeksrelatie tussen een gepassioneerde kunstenaar, een beeldschone muze en een lerares Frans met een groot verdriet in haar verleden….

Brandende Liefde is een roman van Jan Wolkers uit 1981. Het is tot musical bewerkt door Dick van den Heuvel en Fons Merkies. Zij maakten in 2005 de musical Turks Fruit, die (maar liefst) drie Musical Awards won, waaronder die voor de beste musical van het seizoen 2005/2006. Samen met de producenten van Turks Fruit, (Harry Kies Theaterprodukties / Beeldenstorm) waren zij ook verantwoordelijk voor de musical Route 66 in het seizoen 2007/2008.

Foto: Jim Hoogendorp – www.persfotobureau.com

Lees ook:50% Korting op Brandende Liefde in De Meervaart
Lees ook:Daniël Boissevain in musical Brandende Liefde
Lees ook:Loes en Frits volledig naakt in Brandende Liefde!
Lees ook:Brandende Liefde in première
Lees ook:Catherine ten Bruggencate wordt Wilhelmina

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>