Soldaat van Oranje tekent met Broadway producent


De producent van de nieuwe musical Soldaat van Oranje heeft Robin de Levita toegevoegd aan het creatieve en productie team. De musical is gebaseerd op het waargebeurde levensverhaal van Erik Hazelhoff Roelfzema en gaat eind 2010 in Nederland in première.

De Levita werkt momenteel ook aan Ghost (met muziek van Dave Stewart) in Londen en aan Spider-Man (met muziek van U2). Deze voorstelling gebaseerd op het beroemde Marvel character belooft de grootste en duurste show in de geschiedenis van Broadway te worden. De Levita produceerde meer dan 80 musicals waarvan zeventien Broadway shows. Voor zijn werk ontving hij drie Tony Awards en een Laurence Olivier Award. Hij wordt over de hele wereld voor advies gevraagd bij live entertainment projecten.
De Levita: “Ik heb voor Soldaat van Oranje gekozen op basis van artistieke en culturele relevantie. In Nederland zijn musicals steeds meer gemaakt als amusement en voor een zo groot mogelijk publiek. Mijn ambitie is betrokken te zijn bij nieuwe uitdagingen die het genre musical als kunstvorm verder ontwikkelen en op de kaart zetten.”

Producent van Soldaat van Oranje is een samenwerkingsverband tussen Montecatini Management, Private Sound Productions en investeerder Amerborgh. Producent Fred Boot: “We zien De Levita als een enorme aanwinst voor ons team. Wij hebben dezelfde smaak en ideeën om onze voorstelling op net die andere manier te ontwikkelen. Op zoek naar het randje, zeg maar. Nieuw, maar vertrouwd. We hebben grote ambities met Soldaat van Oranje en met Robin aan boord, voelen we ons gesterkt dit avontuur te vervolgen.”

Foto: Roy Beusker

Lees ook:Amerika toont interesse in ‘Soldaat van Oranje’
Lees ook:Soldaat van Oranje presenteert nieuwe cast
Lees ook:Theaterrecord voor ‘Soldaat van Oranje’
Lees ook:Anne wil door in het buitenland
Lees ook:Hoofdrolspelers Soldaat van Oranje in Dakota naar voorstelling

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>