Jette Carolijn van den Berg komt met boek


Op 26 oktober a.s. verschijnt Mila, koningin van de zeven zeeën, het schrijfdebuut van Jette Carolijn van den Berg. Jette Carolijn van den Berg is vooral bekend van haar rol als Frances ‘Baby’ Houseman in de Joop van den Ende-productie Dirty Dancing, waarvoor ze in 2008 werd genomineerd voor een Musical Award.

Mila, koningin van de zeven zeeën is het spannende avonturenverhaal over Mila, die met haar familie op een schip naar Ceylon in een hevige storm terechtkomt. Nadat Mila overboord slaat, wordt ze wakker op een onbewoond eiland, zonder haar familie. Ze is aan haar lot overgelaten en moet zorgen dat ze in leven blijft. Als ze na een paar dagen een jongen op het strand ziet lopen, denkt ze dat ze gered is. De jongen vertelt dat hij op het schip De Zwarte Dame woont en neemt haar mee naar de rest van de bemanning. Maar als blijkt dat de bemanning een piratenbende is en kapitein Branko Mila aanziet voor een jongen, begint haar avontuur pas echt…

Jette Carolijn van den Berg studeerde Nederlandse taal- en letterkunde en volgde daarna de studie Dramaschrijven aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Na die studie besloot ze haar tweede liefde, acteren, verder te ontwikkelen.
Ze speelde o.a. in Het koude kind van de Theatercompagnie en in de musicals Paraat! en Hollywood. Op televisie was Jette te zien in De co-assistent, Lieve lust en Sprint!

Foto: Deen van Meer

Lees ook:Dirty Dancing-ster schrijft boek
Lees ook:Jette Carolijn van den Berg in hoortest reclame
Lees ook:Kopers miljoenste musicalkaartje bekend
Lees ook:Vijf vragen aan… Jette Carolijn van den Berg!
Lees ook:Op zoek naar Mary Poppins: Bente

1 Reacties // Reageer

One thought on “Jette Carolijn van den Berg komt met boek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>