Extra voorstellingen Jenny Arean & Marijn Brouwers

Blijvend applausZangeres en cabaretière Jenny Arean (73) mag de Blijvend Applaus Prijs 2016 in ontvangst nemen. En er is meer goed nieuws, want vandaag werd bekend dat de voorstelling die Arean momenteel maakt met collega Marijn Brouwers (40) verlengd wordt met 25 voorstellingen. Jenny Arean & Marijn Brouwers gaat op 16 mei aanstaande in première in de Kleine Komedie in Amsterdam en is niet alleen deze zomer te zien, zoals aanvankelijk het plan was, maar speelt nog door t/m maart 2017. De exacte speellijst wordt binnenkort bekend gemaakt.

Op 20 november aanstaande krijgt Arean haar cabaret- en kleinkunstprijs uitgereikt. De Blijvend Applaus Prijs is een erkenning voor haar hele oeuvre. “Jenny Arean is de beste chansonnière van Nederland, die met een onverzettelijke overtuigingskracht en fonkelende expressie zingt wat ze te zeggen heeft”, aldus de jury.

Het soort theaterprogramma’s dat Jenny maakte, lijkt langzaam uit te sterven. Ik vind het belangrijk dat het genre ‘Cabaret via de muziek’ behouden blijft voor een jongere generatie” aldus Marijn Brouwers.

Op het programma van hun gezamenlijke voorstelling staan met name Areans favorieten uit de 55 jaar die ze op het podium staat, zoals de klassiekers Zing dan, Joodse vrouw en Amsterdams Parfum. Daarnaast schrijven/vertalen Ivo de Wijs, George Groot en Marijn Brouwers een aantal nieuwe teksten. De voorstelling wordt geregisseerd door Ruut Weissman.

Jenny Arean: “Ik kreeg wel aanbiedingen, maar die bevielen me niet voldoende. Marijn ken ik van zijn theatrale odes aan Frans Halsema en Charles Aznavour. Toen hij contact opnam, dacht ik: dat wil ik wél doen. Wat je goed kunt, moet je blijven doen. Mijn stem is puik in orde en mijn enthousiasme heeft niets te lijden, dus kom maar op met die oude én nieuwe nummers.”

http://www.ntk.nl/voorstelling/jenny-arean-en-marijn-brouwers

Fotografie: Bob Bronshof

Lees ook:Reprise voor theatervoorstelling Marijn Brouwers zingt Charles Aznavour
Lees ook:Jenny Arean theater in met Marijn Brouwers
Lees ook:Marijn Brouwers eert Charles Aznavour in Concertgebouw
Lees ook:Marijn Brouwers met Frans Halsema-hommage in Concertgebouw tijdens Robeco SummerNights
Lees ook:OZNZ Marijn Brouwers gaat meespelen in ‘Zorro’!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Extra voorstellingen Jenny Arean & Marijn Brouwers

  1. Léon Maurix

    inderdaad de beste zangeres van Nederland, ik hoop dat er een cd opgenomen wordt van deze voorstelling.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>