Musical ‘40-45’ nu al verlengd tot half november

40-45De nieuwe spektakelmusical ‘40-45′ over de Tweede Wereldoorlog is verlengd tot en met 18 november 2018, dat maakte producent Studio 100 bekend. Hoewel de voorstelling pas op 7 oktober in première gaat, is de vraag naar kaarten groot. Er zijn al meer dan 100.000 tickets verkocht.Studio 100 heeft speciaal voor de musical in Puurs, ten zuiden van Antwerpen, een pop-uptheaterzaal laten bouwen met acht bewegende tribunes die door de zaal rijden en ieder hun eigen parcours volgen. De acteurs, waaronder Jonas Van Geel, Jelle Cleymans en Nathalie Meskens, krijgen alle ruimte, want het toneel wordt 70 bij 70 meter. Naast de tribunes komen torens van 8 meter hoog die als decor functioneren. De musical kost volgens Studio 100 maar liefst 15 miljoen euro, los van de bouw van de theaterloods.

Het verhaal van ‘40-45’ speelt zich af in in Antwerpen waar de broers Staf en Louis Segers opgroeien in een hechte familie. De twee zijn hartsvrienden, maar dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit. En dat heeft grote gevolgen voor het gezin. “Het wordt een soort filmische reis langs verschillende locaties die door de oorlog getroffen werden”, zei regisseur Frank Van Laecke eerder. “Alles draait ook rond de vraag wat oorlog met een mens doet en wat mensen in die omstandigheden tot bepaalde keuzes brengt.” De musical is de opvolger van ‘14-18’ die ging over de Eerste Wereldoorlog.

Lees ook:Vlaamse spektakel musical over Eerste Wereldoorlog in première
Lees ook:Spektakel-musical ‘14-18’ stopt!
Lees ook:Spectaculair afscheidscadeau ‘14-18’
Lees ook:Als wij niets doen…
Lees ook:Soldaat van Oranje organiseert Gezichten van Vrijheid en Theaer na de Dam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>